Kesko: Kaupassa voi myös viihtyä

15.4.2021
Kauppa

Esivalmistettujen annosten laaja valikoima ja valmiit ruokaratkaisut ovat K-kauppiaiden vastaus helppoutta ja vaivattomuutta ruoanlaittoonsa toivoville.

Valmisruoat sekä napostelu ja välipalasyöminen ovat yksi kasvumme vetureita tänä vuonna.

– Valmisruoat sekä napostelu ja välipalasyöminen ovat yksi kasvumme vetureita tänä vuonna. Panostamme ravitsemuksellisten valmisruokien tarjoomaan, sillä asiakkaat ovat yhä tietoisempia ruoan vaikutuksista hyvinvointiinsa. Liikkuessa syötävät ja mukaan poimittavat ruoat taas helpottavat arjessa, kuvailee asiakkaiden muuttuvaa ruokailua Keskon osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

Fyysisen kaupan on tarjottava sellaisia elämyksiä, joihin verkkokauppa ei taivu, sanoo Janne Vuorinen.

Useat ruokatrendit kehittyvät rinnakkain: niin jälkiruoat kuin bistroruoka maistuvat hyvin ruokavalinnoillaan nautintoon ja mielihyvään tähtääville. Hyvinvoinnistaan kiinnostuneet suosivat sokerittomia ja luonnollisia makeuttajia, esimerkiksi taateleita, vegaanisia naposteltavia ja valmiita smoothietuotteita. Ruoalla on paikkansa myös hektisestä arjesta rauhoittumisessa ja palautumisessa.

Personoituja palveluja janoavalle asiakkaalle K-ryhmä kehittää jatkuvasti erilaisia arkea helpottavia digitaalisia ratkaisuja. Profiilinsa luoneelle tarjoillaan kohdennettuja tarjouksia, resepti-ideoita sekä ostoslistoja suosittelualgoritmiin perustuen. K-Ostokset-palvelusta löytyvät hiilijalanjälki- ja ravitsemusmittarit sekä tietoa omien valintojen kotimaisuustasosta.

Fyysisen kaupan on tarjottava sellaisia elämyksiä, joihin verkkokauppa ei taivu.

– Kauppakäynneillä asiakas hakee helpon ja mutkattoman asioinnin lisäksi inspiraatioita, ja haluamme hänen viihtyvän kaupassa. Fyysisen kaupan on tarjottava sellaisia elämyksiä, joihin verkkokauppa ei ainakaan vielä taivu.

– Osaan kaupoista on tullut ravintoloita huippukokkeineen, unohtamatta torimaisia tuoreosastoja ja tuottajatapaamisia. Tämä antoisa kokonaisuus sopi hyvin yhteen meille tärkeän suomalaisen omavaraisuuden ja työn tukemisen kanssa.

Teksti: Lea Penttilä
Kuvat: Atria, Kesko

Lue myös: 
S-Ryhmä: Korona toi lisäpontta vaatimukselle ruoan turvallisuudesta

Ruoasta tuli identiteetin ilmentäjä

Jaa