Kesä löytyy grillistä

12.5.2021
Grillaus Ruoka & tuotteet Liha Sesonki

Onneksi grillaus onnistuu säällä kuin säällä. Toki sateenvarjon kanssa hyisessä lumipyryssä siinä tarvitaan piirun verran enemmän motivaatiota. Kun kevätsäälle tunnusomaista on juuri vaihtelu, eiköhän laiteta grillit kuumaksi, säällä kuin säällä.

Yhtä varma lähestyvän kesän merkki – ja huomattavasti ilahduttavampi, kuin ailahteleva sää – on Atrian kesän uutuus-ja sesonkituotteiden ilmestyminen kaupan hyllyille. Olen jo ehtinyt maistella vaikka ja mitä!

Grillaus ja BBQ on ihan oma maailmansa. Laitehifistelyn polku on päättymätön tie ja reseptirepertuaari laajenee koko ajan, on mahdollisuuksia tuntikausien hitaasta kypsytyksestä aina leivontaan asti. Kun kotona on aktiivinen perhe, mies ja lapset 16 ja 10 vuotta, ylivoimaisesti suosituinta grillailua meillä on se, jossa lihat ja kasvikset saadaan nopeasti pöytään ja lopputuloksena kaikilla on se kuuluisa parempi mieli.

Ylivoimaisesti suosituinta grillailua meillä on se, jossa lihat ja kasvikset saadaan nopeasti pöytään ja lopputuloksena kaikilla on se kuuluisa parempi mieli.

Omia suosikkeja on syntynyt jo tällekin keväälle:

Rullaa & Mausta

Hetki aikaa sitten jokaisen itseään kunnioittavan ruoanlaittajan tunnuslause oli: en osta kaupan valmismarinoituja lihoja. Onneksi nuo ajat ovat takanapäin ja ihan syystä. Marinadit, mausteöljyt ja pintamausteet ovat kehittyneet huimasti, repertuaari on laaja, maistuva ja mielenkiintoinen. Ihan ehdottomasti otan vastaan eri tavoin marinoidut lihat. Rullaa & Mausta on yksi suosikeista, siinä lisäät pakkauksen mausteöljyn vasta pakkauksen avaamisvaiheessa, näppärän avaustekniikan avulla eivät edes kädet sotkeennu.

Tykkään heittää grilliin yhtä aikaa sekä Atria Possun Sisäfilee Chile Verde ja Atria Naudan Ulkofileepalat Fresh Pepper -lihat. Pääsee maistamaan kahta erilaista ja eri tavoin maustettua lihaa.

Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Paahteinen Paprika ja Jyväbroiler Broilerin Fileepihvi Lime-Korianteri ovat kolmen ison broilerin fileeleikkeen pakkauksia. Jos voi, niin valitsen molemmat maut suosikeikseni. Tykkään nuijia (onnistuu ihan nyrkillä tuorekemun tai leivinpaperin päällä tai kaulimella) nämä leikkeet vieläkin ohuemmiksi ja isommiksi, jonka seurauksena leikettä ei tarvitse kuin suurin piirtein käyttää grillissä. Hyvä väri molemmin puolin, niin tuote on kypsä, eikä se ehdi kuivaa.

Atria Kanan Grillileike Asian BBQ löytyi jo viime kesänä ja onneksi edelleen. Iso pakkaus 900g on sopivan kokoinen perheelle, jossa urheilevalla teinipojalla on nälkä. Teini on alkanut tarkastaa pakkauskokoja ja tuumaa herkästi, että ”kuussataa grammaa, ei riitä”, vaikka yritänkin sanoa, että kyllä se nelihenkiselle perheelle on hyvä määrä.

Nämä grillileikkeet tai paistileikkeet ovat luuttomaksi tehtyjä reisipaloja. Vähän epäsäännöllisen muotoisissa paloissa on mukana myös rasvaa. Ja nyt kerron salaisuuden: Paistileikkeet ovat ehdottomasti grillaajan paras ystävä. Ne säilyvät aina mehevinä ja mehukkaina, vaikka grillaisit niitä vähän pidempäänkin.

Paistileikkeet ovat ehdottomasti grillaajan paras ystävä.

Kaikki nämä tuotteet valmistuvat ateriaksi ihanan nopeasti, kun grillaat ison kasan kasviksia mukaan tai teet viereen salaatin. Viipaloi kypsät lihat ja saat pitaleivän tai tortillan täytteet herkullisesti.

Ensi kerralla taidan grillata makkaraa, mutta se onkin jo toinen juttu!

Jaa