Perhetilan lämmöstä

07.7.2020
Alkutuotanto Kotimaisuus & alkuperä Vastuullisuus

”Atria Perhetilan kasvatti”. Näin lukee itselläni Twitter-profiilin esittelytekstissä. Tuo teksti on lukenut samalla paikalla jo useamman vuoden. Valmistuttuani keväällä pyyhin pois sanan "viestintätieteilijä". Atria Perhetilan kasvatti, sitä en ole raaskinut ottaa pois.

Ammattinimikkeitä, titteleitä ja arvonimiä on olemassa erilaisia ja mielestäni Atria Perhetilan kasvatti on yksi merkittävin itseäni määrittävä nimike, jota myös työhakemuksissa olen ajan saatossa käyttänyt. Meille atrialaisille käsite Atria Perhetilasta on tuttu, mutta mitä ihmettä se perhetilallisuus oikeasti on? Miltä se tuntuu?

Kun katson Instagramissa #atriaperhetilalta -hashtagin takaa avautuvaa näkymää, minut valtaa lämmin ja hyvä fiilis. Kuvailisin avautuvaa näkymää näin: yhdessä tekemistä, hyvää ruokaa, työtä, hyväkuntoisia eläimiä, nurmea ja taivasta. Sitten vähän lisää työtä. Listaus jatkuu: huolenpitoa, peltotöitä, säätä vastaan kamppailua, fyysistä ja koneellista työtä, auringonnousuja ja -laskuja. Eikä ollenkaan unohdeta harrastuksia, hyvää mieltä ja iloisia hymyjä. Ja tätähän se oikeastaan on. Tuota näkymää selaamalla kiteytyy mielestäni perhetilallisuus parhaimmillaan.

Perhetila on nimensä mukaisesti tila, jonka takana seisoo työllensä omistautunut perhe. Tärkeänä seikkana perhetilallisuudessa näen myös yhteen hiileen puhaltamisen, joka näkyy esimerkiksi aikataulujen sumplimisena ja yhteensovittamisena. Kesällä tapaammekin listata perheen yhteiseen kalenteriin toistemme viikonloppumenoja ja näin pysymme kärryillä siitä, kuka on ”kanalavuorossa” ja kuka viettää ansaittua vapaa-aikaa. Olemme kaikki yhtä mieltä siitä, että myös lomista ja vapaa-ajasta on pidettävä huolta. Ja joskus omista menoista on tingittävä, sillä eläimet eivät odota. Kavereille ei ole outoa, mikäli sovitusta Provinssi-kokoontumisesta hieman myöhästyy venähtäneen kanalakierroksen vuoksi.

Perhetila on nimensä mukaisesti tila, jonka takana seisoo työllensä omistautunut perhe.

Elokuusta lähtien Atria uudistaa perinteisen brändilogonsa, jossa myös sana ”Perhetiloilta” on näkyvä osa uutta logoa. Mielestäni uusi logo ja Perhetilan fiilis sopivat toisiinsa kuin nenä päähän.

Perhetilat on ja pysyy - olipa maailmassa millainen vallitseva tilanne tahansa! Kuten hyvä maku, niin myös hyvä fiilis tulee #atriaperhetilalta

 

PS. Tuottajalounaat käynnistyvät lokakuussa. Nähdään perhetilalliset siellä!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Iida Huhtala

Iida Huhtala työskentelee viestinnän asiantuntijana. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan siksi, koska saa olla mukana luomassa suomalaisen lihan ja suomalaisten tuottajien menestystarinaa paitsi suvun perhetilan, mutta myös atrialaisten rautaisten ammattilaisten kanssa. Maalaismaisema, puintituoreen viljan tuoksu sekä taikasanat ”Mennäänkö syömään?” saavat Iidan hymyilemään.

Kevät-, kesä- ja syksyaikaan Iida harrastaa pyöräilyä ja suunnistusta. Talvisiin harrastuksiin kuuluu moottorikelkkailu, hiihto ja laskettelu. Pitsaperjantaisin Iida tekee usein paksupohjaisen pitsan joko kana- tai jauhelihatäytteellä. Erityisen hyvä Iida on porkkanapiirakan ja erilaisten listojen tekemisessä sekä muiden huomioon ottamisessa. Iida haluaisi kehittyä suunnistuksessa, täytekakun leipomisessa ja peräkärryllisen traktorin peruuttamisessa.

Lue kirjoittajan muita blogeja