On kunnia ja ilo tehdä ruokaa

27.3.2020
Alkutuotanto Henkilöstö Kotimaisuus & alkuperä Ruoka & tuotteet Vastuullisuus

Viime päivät ja viikot ovat ohjanneet meitä yksilöitä, yhteisöjä, kansakuntia ja jopa koko ihmiskuntaa perusasioiden äärelle. Ruoan, terveyden ja turvan merkitys on saanut uuden merkityksen. Itsestään selvinä pidetyistä asioista onkin tullut asioita, joista me jokainen joudumme osaltamme huolehtimaan.  

Atria on merkittävä osa pohjoiseurooppalaista ruokajärjestelmää. Sen toimintakyky vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään ja parempaan mieleen. On ollut jopa hämmentävää havaita, kuinka sujuvasti Atria on siirtynyt helmikuun tasaisesta tallauksesta maaliskuiseen myllyyn. Olemme säilyttäneet ja jopa parantaneet suorituskykyämme oloissa, jotka ovat poikkeuksellisen vaativat. 

Meitä varmasti näissä oloissa auttaa se, että ruoka-alalla taistelemme aina ”näkymättömiä vihollisia” vastaan taataksemme tuotteittemme turvallisuuden. Niinkin arkinen asia kuin käsien pesu on meille tuttua puuhaa.  

Nyt meille annettu haaste on: ”Turvallista ruokaa poikkeusoloissa toimiville ihmisille. Ja vielä päivästä toiseen.” 

Joskus tulee sellainenkin teoria mieleen, että meille on tullut hommiin ihmisiä, jotka ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan ja ovat parhaimmillaan painetilanteissa. Nyt meille annettu haaste on: ”Turvallista ruokaa poikkeusoloissa toimiville ihmisille. Ja vielä päivästä toiseen.” Hyvin on otettu haaste vastaan ja hyvin on hommat hoidettu! 

Tässä varmaan jokin aika mennään erityisoloissa. Atria ja me atrialaiset pärjätään hyvin tässäkin tilanteessa, kunhan pidetään toimet selkeinä ja yksinkertaisina. Kukaan ei tiedä kuinka kauan erityisjärjestelyjä tarvitaan ja millaisia vaiheita tilanteen hallinta tulee vaatimaan. Se on varmaa, että tilanne saadaan hallintaan. Mitä meidän tulee tehdä: noudattaa niitä ohjeita ja evästyksiä, joita Atria ja viranomaiset meille antavat.

Pidetään läheisemme ja itsemme terveinä. Tehdään hyvää ruokaa ja parempaa mieltä.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Lue kirjoittajan muita blogeja