Nyt tai ei koskaan

30.10.2020

Noin puolitoista vuotta traineepolkua tallanneena tietotulva talosta on ollut valtava, mutta toisaalta paljon on tuttuakin. Vuosikymmenen työuran energia-alalla, kotimaisten polttoaineiden parissa töitä tehneenä siirtyminen elintarvikealalle oli rohkea mutta harkittu loikka. Kesällä 2009 päätellessäni opintojani ammattikorkeakoulussa sain ehkä opiskeluaikojeni mielenkiintoisimman kesätyöpaikan prosessinohjaajana kotikylästäni Koskenkorvalta A-rehu Oy:sta. Kesän jälkeen ajattelin, että tähän taloon voisin joskus tulla uudestaankin. Ura kuitenkin ohjautui samana syksynä muualle ja aivan toisenlaisiin tehtäviin, joiden parissa vierähti useita vuosia.

Vuosikymmenen työuran energia-alalla tehneenä siirtyminen elintarvikealalle oli rohkea mutta harkittu loikka.

Atrian työpaikkoja tuli kuitenkin aina välillä selailtua, ei ehkä aina niin vakavissaan, kunnes 2018 alkoi uusi trainee-haku. Ajattelin, että nyt tai ei koskaan ja jätin videohakemuksen. Haastattelukierrosten jälkeen löysinkin itseni helmikuussa 2019 Atrialta, lihavalmisteelta, josta trainee-kiertoni alkoi ja nyt kesällä työnjohdon tuurausten jälkeen päättyi.

Tähän asti trainee-ohjelma on ollutkin todellinen ”pelloilta pöytiin” -kierros, jota on päässyt kulkemaan Atrian ammattilaisten matkassa alkutuotannosta myyntiin asti. Kierros on antanut roimasti oppia prosesseista ja sopivasti vastuutakin esimiestehtävien kautta. Tämän ajan suola on tullut ehdottomasti tekemisen kautta oppiminen, koska olemme päässeet itse osallistumaan prosesseihin aina linjatyöstä asiakastapaamisiin asti.

Trainee-ohjelma on antanut roimasti oppia prosesseista ja sopivasti vastuutakin esimiestehtävien kautta.

Laaja kierto-ohjelma on vaatinut sen, että hoksottimien on täytynyt olla kunnossa välillä lyhyidenkin tutustumisjaksojen myötä. Tuotantoketjun osasto kun on saattanut muutaman viikon aikana vaihtua useaankin kertaan. Työhön tutustuminen on kuitenkin sujunut hyvin ja iso kiitos tästä kuuluu myös eri osastojen työhönopastajille, joiden ohjauksella tehtävistä on päässyt nopeasti jyvälle.

Vastuu oppimisesta on kuitenkin lopulta aina itsellä. Näitä oppeja lähden nyt jalostamaan jatkossa prosessiasiantuntijana.

- Ari

Jaa