Hyväksi esimieheksi kasvetaan

16.3.2020
Henkilöstö

J. Karjalainen kysyy laulussaan keitä on oikeat sankarit. Supermiehiä ja -naisia vai ihan tavallisia miehiä ja naisia? Tässä blogissa haluan nostaa esiin yhden ryhmän Atrian arjen sankareiksi eli meidän esimiehet ja -naiset, koska aina on hyvä hetki positiiviselle palautteelle!

Atrian Tapa Johtaa -esimieskoulutuksien valmentajana toimiminen on oman työni suola ja pippuri. Tykkään paljon muistakin töistäni, mutta kohtaamiset ja keskustelut noissa koulutuksissa atrialaisten esimiesten kanssa ovat antaneet tosi paljon ja avanneet näköaloja esimiestyön arkeen – iloihin ja suruihin.  Esimiestyö ei ole aina helppoa. Vaateita ja paineita onnistua tulee monelta suunnalta. Johdolla on suunta ja tahto, omalla esimiehellä tavoitteita ja tehtäviä ja itselläkin kunnianhimoa ja halua menestyä – olla hyvä työssään.

Eniten minua on johtamisvalmennuksissa puhutellut atrialaisten esimiesten rehellisyys ja aitous. Se, kuinka avoimesti pohojalaanenki miäs suoraan silmiin tapittaen sanoo, että: ”Kuule Tytti – ei tää johtaminen oo niin heleppoa. Ihmiset on niin monimutkaasia ja säkin vaan paasaat, että kehuaki pitäs osata – sanoa nätisti – ei se niin aina vaan luonnistu.”

Eniten minua on johtamisvalmennuksissa puhutellut atrialaisten esimiesten rehellisyys ja aitous.

Niin – ihmisten johtaminen ei ole helppoa, koska me ihmiset olemme monimutkaisia ja jokainen meistä omalla tavalla erityinen. Kyllä minä prässään koulutuksissa kehumaan, jotta motivaatio työhön ja usko omiin kykyihin vahvistuu. Kyllä minä painan päälle ja paasaan, että onnistumisia pitää opetella juhlimaan – vähintäänkin huomioimaan. Kyllä minä saarnaan, että esimiehen tulee innostaa. Vaikka aina ne jotkut väittää, ettei me osata – silti ne suurin osa osaa ja tekee omassa työyhteisössään just noi kaikki. Ja minä olen kaikista niistä niiiiiiiiiiiin ylpeä!

Hyväksi esimieheksi ei synnytä. Hyvä esimies ei tarvitse yliluonnollisia kykyjä tai karismaa. Hyväksi esimieheksi kasvaa, kun on halu oppia, halu kuunnella ja halu kehittyä ja kehittää.

Hyväksi esimieheksi kasvaa, kun on halu oppia, halu kuunnella ja halu kehittyä ja kehittää.

Juuri tuota halua oppia, kehittyä, tulla paremmaksi, olen koulutuksista toiseen ollut todistamassa. Meidän esimiehillä on sekä halua, kykyä että taitoa kasvaa ja kehittyä. He ovat kaikki erilaisia, erityisiä ja vaan niin mahtavia persoonia. Ajatellessani meidän esimieskaartia – lähes kahtasataa työnjohtajaa ja päällikköä, jotka olen saanut valmennuksissa kohdata, suu kääntyy hymyyn kiitollisuudesta – olen saanut kohdata hienoja ihmisiä. Atrialainen esimiestyö on hyvissä käsissä.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tytti Isokangas

Tytti Isokangas työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ”hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, jolle Tytin sydän sykkii, on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Lue kirjoittajan muita blogeja