Ylpeänä omistaan

03.1.2019
Maailmanpuhtain Kotimaisuus & alkuperä Laatu Liha

Viennin myyntipäällikölle Atria näkyy monessa kohtaa ihan erilaisena yrityksenä kuin supermarketin leikkelehyllyjen välissä viipottavalle kuluttajalle. Käytännössä kaikki suomalaiset tuntevat Atrian, maailmalla vain harva. 

Käytännössä kaikki suomalaiset tuntevat Atrian, maailmalla vain harva.

Syksyllä kiertelin tukholmalaisia ruokakauppoja. Kuinka hyvältä se tuntuikaan, kun näki tutun possun sisäfileepaketin ruotsinkielisellä etiketillä ICA:n hyllyssä ja lihamestari antoi kiitokset tuotteidemme laadusta. Kiitoksen hetket ovat työn suola, lihamestarin kanssa jutellessani kun tunsin edustavani koko ketjua näiden tuotteiden takana: rehuporukkaa, Isoonkyröön Antti-isäntää, Sikkilän kuljetusyrittäjää, Nurmon sikalinjan kovan luokan tekijöitä ja kaikkia muita, joita ilman tuotteet eivät olisi tukholmalaisen kuluttajan käden ulottuvilla.  

Kuinka hyvältä se tuntuikaan, kun näki tutun possun sisäfileepaketin ruotsinkielisellä etiketillä ICA:n hyllyssä ja lihamestari antoi kiitokset tuotteidemme laadusta.

Meillä Atrialla on tarina, joka on tosi ja josta olen tosi ylpeä. Kuopion karjanmyyntiosuuskunnan vuonna 1903 perustaneet rohkeat savolaisisännät tuskin tiesivät, mitä heidän päätöksistään seuraa. Pitkä historia antaa meille uskottavuutta myös vientiponnisteluissa, samoin kuin tapamme tuottaa lihaa: tinkimättömästi, eläimiä kunnioittaen ja luonnonmukaisesti ilman hormoneja tai turhia antibiootteja. 

Se, mikä meille suomalaisille on normaalia ja tavanomainen tapa tuottaa lihaa, on maailmalla ainutlaatuista. Vuoden vaihtuessa oma roolini vaihtuu viennin markkinointipäälliköksi ja jo nyt minulla on tunne, että yksi suurimmista haasteistamme on oman päämme sisällä: maailmalla meidän pitää osata asemoitua premiumtoimittajaksi, kun suomalaisille asiakkaille ja kuluttajille olemme pikemminkin arjen tuttu kumppani. 

Se, mikä meille suomalaisille on normaalia ja tavanomainen tapa tuottaa lihaa, on maailmalla ainutlaatuista.

Tavoitteet on alkavalle vuodelle asetettu. Suomalainen liha on arvostuksensa ansainnut - niin kotimaassa kuin maailmalla. Nyt tinkimättömästi töihin!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanna Holtinkoski

Hanna Holtinkoski työskenteli markkinointipäällikkönä Atrian viennissä.

Lue kirjoittajan muita blogeja