Vastuullisuus tehdään todeksi arjessa

30.7.2019
Vastuullisuus Maailmanpuhtain Kotimaisuus & alkuperä

Elintarviketuotanto ja -teollisuus on lähtökohdiltaan kierrättämistä. Luonto antaa meille lähtökohdat ja raaka-aineet toimintaamme. Ihmiset tekevät raaka-aineet ruoaksi ihmisille. Kun asiat hoidetaan hyvin, hävikkiä on vähän emmekä myöskään ota luonnosta liikaa.

Tasapainon ylläpito ruokaketjun kaikissa vaiheissa ei ole helppoa ja siksi vastuullisuus on yksi kehittämisen painopisteistä. Käytännössä se on järkevää tuote- ja pakkauskehitystä, energian ja veden käyttämisen hallintaa, prosessihallintaa, ruokahävikin minimointia, eläinten hyvinvoinnista huolehtimista ja tietenkin myös sitä, että ihmisistä otetaan vastuuta.

Tasapainon ylläpito ruokaketjun kaikissa vaiheissa ei ole helppoa ja siksi vastuullisuus on yksi kehittämisen painopisteistä.

Eläinten hyvinvointi on Atrian yritysvastuun keskiössä ja olemme tehneet vuosikymmeniä kehitystyötä eläinten hyvinvoinnin eteen. Työ on pitkäjänteistä ja se on ollut tuloksekasta. Jatkamme tiivistä yhteistyötä lihantuottajien kanssa eläinten kasvatusolosuhteiden parantamiseksi. Tuottajat ovat erittäin motivoituneita tähän työhön. Kuljetusyrittäjien kanssa hiomme kuljetuskalustoa entistä paremmaksi ja kuljetusjärjestelyt paranevat edelleen. Teurastamoinvestoinneissa viime vuosien aikana eläinten olosuhteiden parantaminen on ollut keskeinen kehityskohde.

Itse syön monipuolisesti lihaa, kasviksia ja oikeastaan kaikkea mitä eteen tuodaan. Olen ehkä siinä mielessä etuoikeutettu, että tiedän lihan alkuperän ja reitin lautaselleni huomattavasti paremmin kuin moni muu kuluttaja.

Syön lihaa hyvällä omalla tunnolla. En pidä ruoan haaskaamisesta. Minulle opetettiin lapsena, että ruokaa tulee ottaa sen verran, että sen jaksaa syödä ja lautanen syödään tyhjäksi. Vastuullinen ruoka on myös huolellisesti valmistettua. Luonnonantimia pitää kunnioittaa myös keittiössä. Omat ruokamieltymykseni ovat viime vuosina muuttuneet selkeämmän ja yksinkertaisemman ruoan suuntaan - suomalaiset klassikkoruoat kunniaan!

Vastuullinen ruoka on myös huolellisesti valmistettua. Luonnonantimia pitää kunnioittaa myös keittiössä.

Vastuullisuus on osa strategiaamme, joka tehdään todeksi arjen töissä.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Lue kirjoittajan muita blogeja