Painikisoja odotellessa
Ilmastonmuutos ja lihansyönnin ympäristövaikutukset askarruttavat tällä hetkellä kaikkia Atrian sidosryhmiä. Atria oli mukana Helsingin pörssin järjestämässä avoimet ovet tilaisuudessa, jossa tapasimme potentiaalisia sijoittajia ja olipa siellä muutamia Atrian osakkeenomistajiakin paikalla.
Sali oli tupaten täynnä sijoittamisesta innostuneita ihmisiä. Ja olisi voinut kuvitella, että siellä olisi keskusteltu investoinneista, osingoista tai markkinaosuuksien kehittymisestä. Eipä juuri puhuttu niistä! Puhuttiin ilmastonmuutoksesta, hiilijalanjäljestä, lihan terveysvaikutuksista ja eläintuotannon aiheuttamista maankäytön ongelmista.
Mikäpäs siinä, näistä aiheista on ihan mukava keskustella, kun meillä on nyt käytettävissämme tutkittua tietoa suomalaisen lihan hyvistä puolista.
Mikäpäs siinä, näistä aiheista on ihan mukava keskustella, kun meillä on nyt käytettävissämme tutkittua tietoa suomalaisen lihan hyvistä puolista.
Tässä hyvä muistilista:
- atrialaisen sianlihantuotannon hiilijalanjälki on nyt laskettu ja se on 3,75 CO2e/kg. Olemme pystyneet pienentämään possun hiilijalanjälkeä 32 prosenttia muutamassa vuodessa
- Atrian naudat, possut ja kanat eivät juurikaan syö soijaa ja jos syövät se on sertifioitua. Meidän takia ei tarvitse hakata sademetsiä.
- Atrian kunnianhimoinen tavoite on hiilineutraaliruokaketju. Sen hyväksi olemme tehneet työtä jo monta vuotta. Meillä on esimerkiksi Suomen suurin aurinkosähköpuisto, joka tuottaa täysin päästötöntä energiaa.
- Liha on hyvä proteiinin lähde, erityisen hyvää sen on kasvaville lapsille ja nuorille.
Arvatkaapa mitkä ovat Ilmajoen Kisailijoiden painijoiden lempiruoat? Atria on tehnyt tänä vuonna yhteistyötä Ilmajoen Kisailijoiden painijoiden kanssa ja näistä meidän yhteistyökumppaneista kaksi on lähdössä painin maailmanmestaruuskisoihin Kazakstaniin. Kilpailut alkavat Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa lauantaina 14.9. Onnea matkaan Niko Erkkola ja Konsta Mäenpää!