Meat & Greetissä juhlittiin suomalaista lihaa

27.2.2019
Ravintolat Lihan parhaat osaajat

Täydellisesti kypsennettyä possunkylkeä ja ananas-sinapinsiemensalsaa, riivittyä naudanposkea ja porkkanagranulaattia, naudankieltä tikkarina ja mehevä hanger steakia - näitä Atria tarjosi yli 200:lle Food Service -asiakkailleen Meat & Greet -tapahtumassa Helsingissä. 

Näissä juhlissa pääosassa oli rehellisesti liha. Laadukas suomalainen liha sen eri olomuodoissaan. 

6-7 naudan puolikasta päivässä

Lihanleikkuushow'ssa nähtiin taidokasta veitsen käsittelyä. Lihaa leikkasi 43 vuoden lihanleikkuukokemuksella Mikko Rantamäki, jonka normaali päivävauhti on 6 - 7 naudan puolikasta. Teurastamon Flavour Studion työpöydän ääressä hän yritti tehdä työn rauhallisesti, että katsojilla olisi mahdollisuus todella havaita, miten veitsi viiltää ja työ etenee. 

"Paras tapa kertoa meidän asia alan ihmisille on antaa heidän maistaa."

Atria Food Servicen myyntijohtaja Kim Westerling oli tyytyväinen tapahtuman vastaanottoon. 

– Ravintola-ala on aika elämyksellinen ja trendikäs, ja liha on usein pääraaka-aineena. Haluamme tehdä lihasta todella mielenkiintoisen. Paras tapa kertoa meidän asia alan ihmisille on antaa heidän maistaa. 

"Tarjolla on ajatuksia oman ravintolan kehittämiseen."

Atria Food Servicen kehityspäällikkö Ville Valtasalmi sai idean tapahtumaan Lontoon Meatopia-festivaaleilta.

– Tämä on ravintola-alan keskinäistä sparrailua: tarjolla on ajatuksia oman ravintolan kehittämiseen, Valtasalmi kuvaili.

Tunnelmallinen tila täyttyi kahdessa kattauksessa jälleennäkemisistä, uuden oivalluksesta ja iloisesta puheensorinasta. Vieraat maistelivat annoksia, joissa jokaisessa oli uutta twistiä - huolimatta siitä, että väki koostui keittiöalan ammattilaisista. 

Mitä vieraat sitten maistelivat?
Meat & Greet -menu à la Tomi Nevala

Kibbeh Naye -tuulihatut 
Hienoin Pihviliha Entrecote Dry Age & etanaragout
Possupastramia ja ananas-sinapinsiemen salsaa
Naudan poski Surf & Turf 
Angus Sirloin ja kielitikkari
Evoluutioburger 
Philly Cheese Steak

Liha taipuu moneksi. 

Teksti: Mariaana Nelimarkka / Merja Haverinen
Kuvat: Sampo Korhonen

Lue myös: 

Kallion pannulla tirisee vain suomalainen liha

 

 

Jaa