Kolumni: Ison yrityksen iso tavoite – kohti hiilineutraalia ruokaketjua

11.9.2019
Atrialaisilta

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna olimme perheeni kanssa palaamassa kotiin kesälomareissultamme. Seisoin autolautan kannella meri-ilmasta nauttien. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ilma oli lämmin ja tuulta ei juurikaan ollut.

Jimi, juuri 11 vuotta täyttänyt poikani, katseli kiikareilla merellä näkyviä muita laivoja, kunnes hän yllättäen kiinnitti huomionsa vihreinä velloviin levälauttoihin. ”Isä, mitä nuo ovat, mistä ja miksi ne tulevat tänne veteen?”, hän kysyi.

Siitä alkoikin sitten järeänpuoleinen ilmastokeskustelu. Itsekin siinä heräsin pohtimaan ihmisten käyttäytymistä ja vastuun ottamista ilmastoasioihin liittyen. Ajatukseni siirtyivät tulevaan maanantaihin, töiden aloittamiseen ja Atriaan. Tuli hyvä mieli, kun pohdin Atrian uutta täsmennettyä vastuullisuusohjelmaa.

”Tuli hyvä mieli, kun pohdin Atrian uutta täsmennettyä vastuullisuusohjelmaa.”

Me, isona toimijana, ainakin teemme konkreettisia asioita.

Vastuullisuusohjelmassamme on neljä pilaria: ruoka, maapallo, ihmiset ja vastuullinen liiketoiminta. Ilmastonmuutos on aikakautemme suurimpia haasteita ja Atrian tavoitteena on rakentaa hiilineutraali ruokaketju.

Se, että yritys etenee vastuullisuusasioissa ei pelkästään riitä. Parhaaseen lopputulemaan päästään, kun asiakkaat ja kuluttajat huomioivat valinnoissaan vastuullisesti tuotetut tuotteet.

"Parhaaseen lopputulemaan päästään, kun asiakkaat ja kuluttajat huomioivat valinnoissaan vastuullisesti tuotetut tuotteet."

Ja huomio, arvoisat ravintola-asiakkaat: Toukokuussa tulleen asetuksen mukaan lihan alkuperä on ilmoitettava tarjoilupaikoissa. Valitsemalla Atrian tuotteet teet viisaan valinnan ja voit ilmoittaa aina, että tuote on suomalaista alkuperää.

Muuten, atrialainen liha on paitsi vastuullista, myös todetusti herkullista. Kesällä voitimme maailman parhaan pihvin palkinnon - nyt jo toisen kerran. Kyllä näitä tuotteita kelpaa syödä! 

Antti Paavilainen

Atria Suomi, johtaja, myynti

Lue myös: 
Tavoitteena hiilineutraali ruokaketju
Maailman paras pihvi kasvaa luontoa ja elämää kunnioittaen

Jaa