Kananlihasta saa terveellistä virtaa!

19.6.2019
Vastuullinen ruoka

Suomalainen syö vuodessa keskimäärin 25 kg siipikarjanlihaa. Siitä suurin osa on maukasta kanaa, josta on helppo valmistaa niin arjen kuin juhlankin herkut.

Siipikarjan liha on erinomainen proteiinin lähde ja lisäksi se on melko vähärasvaista. Esimerkiksi kanan nahattomassa rintafileessä on rasvaa vain noin 2 prosenttia. Tästäkin rasvasta tyydyttyneen rasvan määrä on vähäinen.

Kananliha on monelta kantilta katsottuna verraten terveellinen vaihtoehto – mitä muita hyvää tekeviä ravintoaineita se tarjoaa?

Alla olevasta taulukosta näet kanan rintafileen sisältämän ravintoaineiden määrän ja osuuden aikuisen viitteellisestä päiväsaannista.

        kanan_ravintoarvot_infograafi_vk28.jpg

Jaa