Hyvän mielen sian vuosi

19.2.2019
Kiina Kotimaisuus & alkuperä

Tiesitkö että nyt eletään hyvän mielen vuotta? Nimittäin sian vuosi pyörähti käyntiin helmikuun alussa. Kiinalaisen kalenterin mukaan sian vuoden uskotaan olevan taloudellisen kukoistuksen aikaa ja elämä on runsaskätistä, täynnä hyvinvointia ja tyytyväisyyttä.

Symboliikka sian ympärillä on erittäin kunnioittavaa kiinalaisessa kulttuurissa. Esimerkiksi koti-sanassa on sekä katto että sika, eli sika katon alla. Sika on ollut kiinalaisessa yhteiskunnassa erittäin tärkeässä roolissa korostaen vaurautta

Katso vientipäällikkö Jani Vänskän video.  

Kuten kiinalaisilla, myös meillä atrialaisilla on isoja odotuksia tulevasta vuodesta. Possua arvostetaan myös ruokapöydässä ja sitä syödään tänä vuonna Kiinassa huomattavasti normaalia vuotta enemmän.

Possua arvostetaan myös ruokapöydässä ja sitä syödään tänä vuonna Kiinassa huomattavasti normaalia vuotta enemmän. 

Ja hienostihan tämä vuosi on lähtenyt käyntiin atrialaisesta näkövinkkelistä. Kerroimme kiinalaisen uuden vuoden juhlan kunniaksi Atrian merkittävästä avauksesta Kiinan markkinoilla. Järjestimme aiheen tiimoilta lehdistötilaisuuden, johon saimme mukaan kunniavieraita Kiinan suurlähetystöstä kuten Sun Liwei, Economic and Commercial Councellor. Herra Liwei kertoi, miten korkealle suomalaista ruokaa arvostetaan Kiinassa. Ja kysyntä kasvaa koko ajan nousevan elintason myötä.

Katso Sun Liwein ja Juha Gröhnin haastattelu

Tänä keväänä Atria-tuotemerkillä pakattua possua voi ostaa vähittäiskaupasta kiinalaisista Chongqingin ja Changshan kaupungeista. Tällä alueella asuu noin 40 miljoonaa kuluttajaa, joten  olemme tosissaan jännän äärellä.

Atria-tuotemerkillä pakattua possua voi ostaa vähittäiskaupasta Chongqingin ja Changshan kaupungeista. Alueella asuu noin 40 miljoonaa kuluttajaa. 

Atrialla tehdään lujasti töitä sen eteen, että mahdollisimman moni kiinalainen kuluttaja pääsee ostamaan kaupasta Atrian maailman puhtainta suomalaista lihaa. Kiinan viennistä vastaavan johtajan Markku Hirvijärven mukaan Atrialla on kehitetty tuotekonsepteja juuri kiinalaisen kuluttajan makuun helpottamaan ruuanlaittoa kotona.

Katso Markku Hirvijärven haastattelu

Kuten ympäri maailmaa, myös Helsingissä kiinalaista uutta vuotta juhlittiin näyttävästi helmikuun ensimmäisenä maanantaina. Atrialla oli ilo olla jo toistamiseen mukana juhlan yhteistyökumppanina Helsingin kaupungin kanssa. Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn on osallistunut uuden vuoden juhlintaan jo useamman kerran, eikä mies peitellyt tyytyväisyyttään sydäntalven juhlahumussa tälläkään kertaa.

Katso Juha Gröhnin haastattelu

Tori täyttyi punaisista paperilyhdyistä, mausteisista ruuan tuoksuista, juhlavista tanssiesityksistä, unohtamatta tietenkään valtavia lohikäärmekulkueita. Omasta mielestämme näistä komein ja äänekkäin oli totta kai meidän atrialaisten oma lohikäärme, joka luikerteli näyttävästi juhlaväen keskuuteen.

Tori täyttyi punaisista paperilyhdyistä, mausteisista ruuan tuoksuista, juhlavista tanssiesityksistä, unohtamatta tietenkään valtavia lohikäärmekulkueita.

Katso tunnelmia juhlasta

Uuden vuoden juhlaan kuului tietenkin olennaisena hyvä ruoka. Niinpä Atria Mestarit tarjoilivat juhlaväelle possua inkivääri-hapanimeläkastikkeessa sekä friteroitua possun vatsalaukkua. Varsinkin vatsalaukku on monelle suomalaisille melkoisen vieras raaka-aine, ja siksipä juhlavieraat jonottivat uteliaina kiinalaisia herkkuja iltamyöhään. Ja kyllä hyvä ruoka maistui!

Atria Mestari Heidi Eerolan haastattelu

Gong Xi Fa Cai!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Marja Latvatalo

Marja Latvatalo työskentelee viestintäpäällikkönä. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Lue kirjoittajan muita blogeja