Grillaamosta tuli kenraaliharjoitus Suomen juhannukseen

23.5.2019
Lihan parhaat osaajat

Atrian grillikesän avaus helsinkiläisen Leblonin terassilla onnistui kaiken muun paitsi sään puolesta. Tunnelma Grillaamossa oli hyvä ja grillit kuumina, joten pääasia, kesän parhaat grillattavat, pääsi loistamaan.

Kesän 2019 grillaustrendeissä korostuvat helppous, mutta toisaalta myös vaivannäkö ja panostus. Pitkän kypsyttämisen trendi jatkuu edelleen, ja se on otettu tuotekehityksessä huomioon.

Atrian rooli on auttaa kuluttajaa tai kokkia esivalmisteluissa. Kun lihan esikäsittelyssä edetään leikkuusta mureutukseen ja kypsennykseen, jokainen kokki saa annoksista helposti näyttäviä ja pidemmälle vietyjä. Hyvän ruoan eteen halutaan nähdä vaivaa, mutta yhtä hyvin voidaan napata valmiiksi kypsennetty kieli tai paisti ja lähteä työstämään siitä annosta.

Hyvän ruoan eteen halutaan nähdä vaivaa, mutta yhtä hyvin voidaan napata valmiiksi kypsennetty kieli tai paisti ja lähteä työstämään siitä annosta.

Kuluttajien ulottuville on tullut entistä upeampi valikoima erilaisia lihoja ja ruhonosia, joita erityisesti grillikaudella kannattaa hyödyntää. Grillaamo avasi kesän ja näytti, miten parhaat palat grillataan ja tarjoillaan upeina annoksina!

Atrian Lihakauppa palvelee verkossa, ja sen näkyminen osana grillaustapahtumaa ohjasi asioimaan myös nettikauppaan.

Parasta grilliin

Atrian viesti grillaaville suomalaisille on selkeä: Atrialta saa hyvät raaka-aineet ja tuotteet grillaukseen. Sitä ilmensivät myös Atria Mestari Jarmo Ritvasen huolellisesti suunnittelemat, laadukkaat annokset.

Ilahduttavan kokonaisvaltaiset annokset sisälsivät kaikki grilliruoan keskeiset elementit: happoa, makeutta, rapeutta, suolaa ja tietysti lihan umamia. Joka annokseen Ritvanen oli ujuttanut kauden uutuustuotteita.

Ilahduttavan kokonaisvaltaiset annokset sisälsivät kaikki grilliruoan keskeiset elementit: happoa, makeutta, rapeutta, suolaa ja tietysti lihan umamia.

Angus-burgerissa maistui mehevä rotukarjan liha. Burgerin muiksi täytteiksi Ritvanen oli valinnut aiolin ja karamelisoidun fenkoli-sipulilisäkkeen.

Lihakaupan platteria varten Ritvanen grillasi avotulella upeita possun osia: possun paahtokyljen kypsyminen 84-asteiseksi vei 4-5 tuntia. Maun kannalta olennainen oli mauste-rub, jota hierottiin lihan pintaan. Annoksen erikoisuus oli suussasulava naudan kieli, joka oli kypsytetty sous vide ylikypsäksi ja glaseerattiin grillissä portteri-glazella.

Annoksen erikoisuus oli suussasulava naudan kieli, joka oli kypsytetty sous vide ylikypsäksi ja glaseerattiin grillissä portteri-glazella.

Potkua rasvaiseen annokseen Ritvanen toi jalopenolla tuunatulla aiolilla ja sipulilla ja yrteillä täydennetyllä vinaigrette-salaatilla. Maut viimeisteli juuri Suomen markkinoille saapunut savustettu mineraalisuola Salt Flakes Barbecue & Red Meat.

- Ruoasta on täällä tykätty älyttömästi! Wau-annoksemme on selvästi ollut lihakaupan platter ja siinä naudan kieli, josta kaikki ovat olleet haltioissaan, Ritvanen kertoo.

Vihreän keitaan vartaassa käytettiin kesän uutuustuotetta Grill & Glaze Cola kanan grillipalaa, padron-paprikaa, ananasta ja aprikoosia. Cola-kastike sopii hyvin grillatessa penslaamiseen!

Grillikesään kuuluu tietysti myös makkara. Krouvi-artesaanimakkara ja possum tomahawk yhdistyivät uuteen chili-bataattisalaattiin, avomaankurkkurelishiin ja makeaan marinoituun sipuliin. Ritvanen teki bataattisalaatista mieleenpainuvan ja makunystyröitä kutkuttelevan lisäämällä siihen chiliä ja violettia bataattia.

Kenraaliharjoitus Suomen juhannukseen

Atrialaiset vetivät hyvällä asenteella ja hurtilla huumorilla läpi kesäkauden avauksen, jossa nähtiin niin räntää kuin luntakin. Markkinointipäällikkö Elina Vuolle piti Grillaamossa fiilistä yllä ansiokkaasti. Hän ilahtui, että sama asenne on monilla suomalaisilla: kun jotain kivaa tapahtuu, paikalle tullaan vaikka vihmoisi vettä ja räntää.

- Tämähän on vähän kuin kenraaliharjoitus tyypilliseen suomalaiseen juhannussäähän, Vuolle naurahti.

Atrian Grillaamo on jo parina vuonna esitellyt grillikauden parhaat uutuudet isosti yleisölle. Teurastamon miljöö sopi tapahtumalle hienosti, mutta tämänvuotiseksi Grillaamon näyttämöksi valittu Leblonin kesäkeidas Merihaassa tarjosi vielä rennommat puitteet nautiskeluun. Urbaani, merellinen Helsinki oli Leblonissa omimmillaan, ja kun vielä biletunnelmaa viriteltiin yhteistyössä Bassoradion kanssa, kunnon kesäjuhlista puuttui vain aurinko!

Atrian Grillaamo on jo parina vuonna esitellyt grillikauden parhaat uutuudet isosti yleisölle.

Rentoutta haettiin monella tasolla. Kuluttajille avoimeen tapahtumaan ei tarvinnut tehdä varausta, riitti että tuli paikalle. Maistelijoita riitti: tuhannesta maistelurannekkeesta liki 400 jaettiin parin ensimmäisen tunnin aikana.

Myöhemmin paikalle tuli Aarnikotkien ja Töölön Ketterän houkuttelemia faneja, ja Suomi-rapin pauloissa melkein unohtui, että aurinko ei paista.

Teksti: Mariaana Nelimarkka
Kuvat: Eero Kokko

Lue lisää:
Atrian kesän uutuudet 2019 + vinkkejä käyttöön

Jaa