Atrian grillikausi on avattu

20.9.2019
Grillaus Ruoka & tuotteet Sesonki

Monikaan ei tiedä, millainen prosessi on kehittää uusi tuote kaupan hyllylle. Se vaatii noin parin vuoden intensiivisen työn, varsinkin jos lähdetään ihan nollasta liikkeelle. Ennen kuin uusi tuote on valmis myytäväksi, takana on monen monta atrialaista ideariihtä, suunnitteluprojektia, makutestiä, kuluttajatutkimuksia, kustannuslaskelmia ja ja ja…. 

Kyse on niin monen tekijän yhtälöstä, että nostan korkealle hattua kaikille uusien tuotteiden innovaattoreille. Vaativaa työtä. Uutuuksien kehittäjien tehtävä on myös ennustaa tulevaisuuden suuntauksia, millainen tuote tulee huomioiduksi ja mitkä trendit vaikuttavat kuluttajan ostoskäyttäytymiseen.

Tavoitteena on synnyttää mahdollisimman pitkäikäinen tuote. Ei ole järkevää tehdä markkinoille sellaista valmistetta, josta kukaan ei kiinnostu tai innostus hiipuu ensimmäisen ostoskerran jälkeen. Jokaisen atrialaisen unelma on kehittää tuote, joka jää historiaan, kuten Lauantaimakkara tai Pinaattiletut. Tuote, joka maistuu hyvältä sukupolvelta toiselle.

Jokaisen atrialaisen unelma on kehittää tuote, joka jää historiaan kuten Lauantaimakkara tai Pinaattiletut. Tuote, joka maistuu hyvältä sukupolvelta toiselle.

Osallistuessani Atrian sisäiseen jaksokokoukseen tajusin, että seuraava grillauskausi on jo ovella. Ainakin täällä meillä valmistautuminen ensi suven sesonkiin on täydessä vauhdissa. Kauniin aurinkoisessa syyssäässä pääsimme helposti grillaustunnelmiin ja makustelimme yhdessä ensi kesän uutuustuotteita. Palaverissa tuoksui herkullisen ruoan lisäksi jokaisen tuotekehittäjän ja tuoteryhmäpäällikön ylpeys omista uutuuksistaan. Kun takana on pitkä ja intensiivinen kehitystyö, olo on kuin oman lapsensa päästäisi maailmalle. Näin ovat tuotekehittäjät joskus luonnehtineet suhtautumistaan omaan työhönsä ja valmiisiin tuotteisiinsa. Meillä tehdään ruokaa isolla sydämellä!

Meillä tehdään ruokaa isolla sydämellä!

Enempää minulla ei ole lupa kertoa grillausuutuuksista, mutta mahdottoman hyvältä maistuivat ja voin taata, että grillit tirisevät ensi kesänä. Satoi tai paistoi.

Vaikka atrialaiset hyvän ruoan ammattilaiset panostavat jo tulevaan kesään, suosittelisin kotikokkaajia keskittymään tämänhetkiseen sesonkiin. Nyt on sadonkorjuun aika, jolloin kotimaiset kasvikset maistuvat syksyn väreissään parhaimmillaan yhdessä kotimaisen lihan kanssa. Siksi haastankin kaikki mukaan #Sadonkorjuuhaasteeseen. Nautitaan suomalaisesta lähiruoasta!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Marja Latvatalo

Marja Latvatalo työskentelee viestintäpäällikkönä. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Lue kirjoittajan muita blogeja