Töissä tositarkoituksella

25.5.2018
Kesätyö Sesonki Vastuullisuus

Kello on puoli kolme. Vilkaisen ulos työhuoneeni ikkunasta ja jään katsomaan ruokatehtaan pääovista nauhana purkautuvaa joukkoa. Lippiksiä, trendikkäitä lenkkitossuja, lököjoggareita, cooleja aurinkolaseja, revittyjä farkkuja, värikkäitä juoksutrikoita, printtipaitoja, varvastossuja – aamuvuoro on pulkassa ja kesätyöntekijämme ovat lähdössä töistä kotiin. Ihana näky! Nuo nuoret. Monet heistä ensimmäisessä ”oikeassa” työpaikassaan tekemässä täyttä työviikkoa. Aamu- ja iltavuoroja, osa yövuorojakin.

Nuorten tulo tehtaillemme näkyy ja kuuluu – positiivisesti. Käytävillä on kuhinaa, ruokaloiden pöydissä kuuluu naurua ja iloista puheensorinaa. Ilmassa on selkeästi kesän tuntua.

Nuorten tulo tehtaillemme näkyy ja kuuluu – positiivisesti.

Nuoret tulevat meille avoimin mielin, suurin osa vailla minkäänlaisia ennakkoasenteita. Tekemään töitä ja oppimaan. Ja me opetamme - monella tasolla. Ohjaamme ja opastamme työelämän käytäntöihin, työasioiden hoitoon ja itse työtehtäviin. Esimiesten, työnopastajien ja työkavereiden iso joukko ohjaa, neuvoo, opettaa ja silottaa uuden työntekijän alkutaivalta jakamalla tietoa, omia kokemuksia ja osaamistaan tehtaan töistä. 

Kesätyöntekijäinfoissa kerromme heille Atriasta yrityksenä ja toivotamme tervetulleeksi osaksi monipuolisen ja menestyvän ruokatalon laajaa tekijäjoukkoa. Kerromme, että he ovat meille tärkeitä. Ilman heitä emme kesän töitä saisi tehtyä. Kerromme, että kukaan ei tule meille ylimääräisenä, vaan jokainen on palkattu tarpeeseen. Osoitamme arvostusta ja huolenpitoa kertomalla heille perusteellisesti työturvallisuudesta ja työergonomiasta. Alleviivaamme, että kaikkein tärkein tavoite kesälle on se, että jokainen työskentelee turvallisesti ja hyvinvoivana osittain fyysisestikin kuormittavissa tuotannon töissä. Kerromme, että välitämme. Välitämme heistä ja välitämme siitä, miten töitä tehdään. Korostamme infoissa elintarviketeollisuuden edellyttämää korkeaa työmoraalia, tarkkuutta ja laadukasta tekemistä. Meille laatu on kaikki kaikessa. Tuoteturvallisuus, hygienia, vastuullisuus – laajoissa merkityksissään ovat läsnä kaikessa tekemisessä. Annamme sen kuulua ja näkyä. Ja nuoret oppivat – tekeväisiksi työnsä taitajiksi ja kesän grillaava kansa kiittää! 😊

Välitämme heistä ja välitämme siitä, miten töitä tehdään.

Opettavaista, työntäyteistä ja työniloa kuplivaa kesää kaikille kesätyöntekijöillemme! Kuunnelkaa, havainnoikaa, kysykää, oppikaa ja tehkää töitä rohkeasti ja positiivisella asenteella. Te olette meillä tositarkoituksella. Me välitämme teistä ja siitä, miten töitä teette.

Onnistutaan yhdessä!

 

 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tytti Isokangas

Tytti Isokangas työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ”hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, jolle Tytin sydän sykkii, on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Lue kirjoittajan muita blogeja