Storforsin tila - antibioottivapaan possun lähteillä

20.2.2018
Vastuullinen Ruoka

Atria toi markkinoille vuoden alussa antibioottivapaan possunlihan. Se ei olisi mahdollista ilman saumatonta yhteistyötä tilallisten kanssa. Lisäksi tarvitaan lujaa tahtoa ja vahvaa ammattitaitoa. 

– Eläinten kasvattaminen täysin ilman antibiootteja ja tämän toimintatavan aukoton dokumentointi on yllättävän monimutkainen prosessi, Atrian eläinlääkäri Taneli Tirkkonen toteaa. 

Tilalliset ovat kuitenkin valmiita panostamaan antibioottivapaan possun tuottamiseen. 

– Kuluttajat arvostavat puhdasta ruokaa. On tärkeää, että voimme nykyisin näyttää, mitä täällä teemme. Teemme sellaista, mihin muut eivät pysty. Siitä olen ylpeä, maalahtelainen sikatilallinen Christer Storfors painottaa. 

– Eläinten hyvinvointi on kaiken perusta. Minulle on tosi tärkeää, että possuilla on hyvä olla, Storfors sanoo. 

Miten antibioottivapaata possua kasvatetaan? Katso video:  

Jaa