Miten vuosi 2018 meni niinku omasta mielestä?

27.12.2018
Vastuullisuus Maailmanpuhtain Kotimaisuus & alkuperä

Vuoden lopulla aloitetaan vuosikertomusten ja -raporttien tekeminen. Miten tuo vuosi meillä menikään?

Olemme saaneet paljon näkyvää aikaan. Ihan vuoden alussa toimme markkinoille Suomessa antibioottivapaat naudan ja possun lihat. Kanapaketissa antibioottivapaa-merkintä on ollut vuoden verran. Kiitos meidän tuottajille eläinten hyvästä hoidosta – antibiootteja ei tarvitse käyttää ennaltaehkäisevästi.

Keväällä avattiin Honkalan Pentin sikatilalla Nurmossa yleisölle Suomen ensimmäinen sikala Showroom. Siellä on käynyt vuoden mittaan paljon vieraita: päiväkotilapsia, koululuokkia, bloggareita, Atrian asiakkaita ympäri maailman ihmettelemässä suomalaista lihatuotannon avoimuutta ikkunan takaa. Pääsiäisen aikaan possujen elämää saatiin seurata viikon verran livelähetyksenä netissä.

Kesä meni vahvasti grillatessa. Uutuustuotteet, erityisesti kanatuotteet ja raakamakkarat, kävivät hyvin kaupaksi. Kesäsesongin aikana meillä oli noin 700 kesätyöntekijää Atrian tehtailla varmistamassa grillauskauden onnistumista. Ja samoin tehdään ensi kesänä: ensi kesän kesärekrytointi käynnistettiin äskettäin. 

Elokuussa tehtiin vuosisadan lanseeraus! Atrian uudet lihattomat Vegyu-tuotteet tulivat kauppoihin. Atria Suomen tuotekehitystiimi teki upeaa työtä ruotsalaisten kollegoidensa kanssa. Me täällä viestinnässä mittaamme ja seuraamme, miten kuluttajat lukevat meidän tiedotteita ja twiittejä. Vegyu-tiedotteet ja postaukset olivat vuoden 2018 luetuimmat ja klikatuimmat! Myös Vegyun saama mediahuomio oli määrällisesti ja laadullisesti isompaa kuin minkään muun uutisen.

Elokuussa Lontoossa järjestettiin kilpailu, jossa etsittiin maailman parasta pihviä. Varmaan arvaattekin: Atrian nurmella ruokittu naudanliha valittiin kisan voittajaksi. Ja kiitokset menevät tuottajille, nyt nimenomaisesti Korven nautatilalle Tornioon.

Vuonna 2018 mediassa ja somessa keskusteltiin paljon ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten kulutustottumuksilla voi siihen vaikuttaa. Lihansyöntikin joutui keskusteluissa syytettyjen penkille. Olemme osallistuneet ilmastokeskusteluun ja myös kertoneet, miten Atria toimii ilmastovaikutusten vähentämiseksi ja tuoneet esille koko suomalaisen ruoan tuotantoketjun etuja. Uskon, että ensi vuonna keskustelu jatkuu ja hyvä niin. 

Meillä kotona keskusteltiin autoharrastuksen ilmastovaikutuksista. Parikymppinen poikani ostelee vanhoja autoja ja tuunaa niitä ajokuntoisiksi. Pihapiirissä on mielestäni aivan liian monta ”romua” ja kun kaikilla pitää ajaa niin ilmastovaikutukset ovat huomattavat. Minua kehotettiin näkemään asia kokonaisuutena. Auton elinkaaren aikaisista hiilidioksidipäästöistä valmistukseen kohdistuu Suomen olosuhteissa kuulemma noin 15 prosenttia ja 70-luvulla valmistetut autot ovat yli 70-prosenttisesti metallia, joka voidaan romutuksen yhteydessä uusiokäyttää. Ja näillä ajellaan vain kesällä. Jaha - vai niin. 

Peräpeiliin ei kuitenkaan kannata kovin kauaa tuijotella. Vuosi 2018 paketoidaan vielä virallisten raporttien muodossa, ja samaan aikaan katselemme jo eteenpäin. 

 

Hyvää alkavaa vuotta 2019!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Hanne Kortesoja

Hanne Kortesoja on Atrian viestintä- ja IR-johtaja. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Lue kirjoittajan muita blogeja