Kotiruokaa kiinalaisittain
Tunnetut suomalaiset ruokabloggaajat viettivät atrialais-kiinalaisen päivän kanssamme 15.6.2018 niinkin eksoottisessa kohteessa kuin Seinäjoen Nurmo.
Tämä iloinen ruoka-alan ammattilaisporukka pursusi mielenkiintoisia näkemyksiä ruoasta, ruoanvalmistuksesta ja sianlihan viennistä Kiinaan. Keskusteluissa nousi esille, miten me suomalaiset suhtaudumme possun arvo-osiin ja miten kulttuurierot vaikuttavat ruoanlaitossa. Kiinalaisessa kotikeittiössä sika hyödynnetään kokonaisvaltaisemmin aina korvista saparoon saakka. Moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen saatiin vastaus, kun pääsimme yhden päivän aikana seuraamaan sian matkaa sikalasta tuotantolaitoksen kautta kiinalaiseen kotiruokapöytään.
Kiinalaisessa kotikeittiössä sika hyödynnetään kokonaisvaltaisemmin aina korvista saparoon.
Päivä huipentui illalliseen paikallisen metsästysseuran majalla. Ruokabloggaajat valmistivat kiinalaista kotiruokaa possun eri osista kiinalaisen kotikokin Jing Liun opastamana. Keittiössä hääräsi ennakkoluuloton ja utelias porukka tutustuen uusiin tapoihin laittaa ruokaa possusta. Noin vain kattiloissa ja pannuilla kypsyivät siankorvat, vatsalaukut ja muut eksoottiset makuelämykset possun eri osista.
Noin vain kattiloissa ja pannuilla kypsyivät siankorvat, vatsalaukut ja muut eksoottiset makuelämykset possun eri osista.
Aurinkoisen suomalaisen kesäillan kruunasi upeaksi katettu kiinalainen illallispöytä, herkulliset ruoka-annokset ja mitä parhain seura. Kiitos kaikille teille kaikille ammattilaisille, joille hyvä ruoka on intohimo!
Kanssamme kokkasivat:
Minna Rautio-Pakaste, Haarukkavatkain
Mervi Savolainen (bloggaaja), Hellaan koskin
Nanna Rintala, Kaikki äitini reseptit
Hannele Hyvärinen, Kokit ja potit
Johanna Koskiranta, Hellan ja viinilasin välissä