Kana ja olutkastike ne yhteen sopii – katso herkullinen resepti

12.1.2018
Ravintolat

Palmian Svengi -ravintolassa Helsingissä liputetaan suomalaisen, puhtaan ruoan puolesta. Lue täältä, miksi Palmialla ollaan ylpeitä heidän toiminnastaan.

Seuraavan Svengin lounaslistalla olleen reseptin ohjeella valmistat laadukasta ruokaa antibioottivapaasta kanasta.

Kanan sisäfilee olut-sipulikastikkeessa

(10 annosta)

0,625 l vettä
20 g kotikaljamallasuutetta
1 laakerinlehti
1 g pippuria
2 g suolaa
30 g paistinkastikeainesta
23 g maissitärkkelystä
0,1 l vettä
150 g kuorittua sipulia
150 g tuoreita herkkusieniä
100 g pekonikuutioita
1,5 kg Perhetilan kanan sisäfileitä, miedosti suolattuna

Kuumenna vesi, kaljauute ja mausteet padassa. Valmista paistinkastike-maissitärkkelys-vesisuurus. Lisää suurus kuuman vesi-kaljaseoksen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kuumenna ja hauduta 10 minuuttia.

Leikkaa sipulit ja sienet lohkoiksi. Paista pekonikuutioita pannulla, kunnes ne ruskistuvat. Lisää sipulit ja sienet pannulle ja paista hetki. Lisää kasvikset ja pekoni kastikepohjaan, kuumenna ja tarkista maku.

Pariloi kanan sisäfileisiin väriä ja kypsennä ne uunissa 160 asteessa noin 15 minuuttia sisälämpöön 75 astetta.

Kaada kastike kypsien fileiden päälle tai tarjoa kastike erikseen lisukkeiden kanssa.

Jaa