Gong Xi Fa Cai! = Hyvää Uutta Vuotta!

22.2.2018

Uumajalaisen kiinalaisen ravintolan maailman parhaimmasta jälkkäristä se alkoi. Minun matkani kiinalaisen ruokakulttuurin valloitukseen opiskelijana lähes 30 vuotta sitten. En ollut ikinä aiemmin maistanut niin herkullisia friteerattuja banaaneja! Silloin en olisi osannut kuvitella, että olen jonain päivänä mukana järjestämässä suurta kiinalaista uudenvuoden tapahtumaa.

Kiinalaista uuttavuotta juhlittiin värikkäin menoin 15. helmikuuta Helsingin keskustassa. Atria oli yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Meidän juhlateltassa Atria Mestarit tarjoilivat vieraille suomalaista possua kiinalaista makumaailmaa yhdistelemällä. Pirteästä pakkassäästä huolimatta kojulla riitti jonoa koko illan, sillä herkullinen tuoksu houkutteli juhlijoita maistelemaan mureaa possua karamellikastikkeessa.

Kojulla riitti jonoa koko illan, sillä herkullinen tuoksu houkutteli juhlijoita maistelemaan mureaa possua karamellikastikkeessa.

Meille atrialaisille illan jännittävä kohokohta oli oma lohikäärmekulkue, johon osallistui konsernin johtoa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta ja Venäjältä. Suuntasimme yli 50 hengen kulkueena Atrian punaisiin pukeutuneena Kampista kohti Rautatientoria mukanamme kaksi isoa lohikäärmettä. Torille saavuimme näyttävästi salamavalojen räiskeessä. Värikkään hulvatonta lohikäärmekulkuettamme ihmettelivät etenkin juhlintaan osallistuneet ulkomaalaiset katsojat: "What is Atria?", "What means 大饱口福 (suom. Hyvä ruoka, parempi mieli)?"

Osallistuminen kiinalaisen uuden vuoden juhlintaan lähtee siitä innostuksesta, jolla me atrialaiset haluamme olla mukana viemässä maailman puhtainta lihaa Kiinan markkinoille. Tämä on meille huikea mahdollisuus oppia tuntemaan kiinalaista ruokakulttuuria entistä syvemmin, jotta pystymme palvelemaan kiinalaisia kuluttajia. Atrialla arvostetaan kiinalaista ruokakulttuuria sekä kauppakumppaniemme ja kuluttajien tarpeita.

Kiina on nousemassa Atrialle erittäin tärkeäksi sianlihan vientimaaksi ja Atrian tulevaisuus Kiinan markkinoilla näyttää lupaavalta. Meillä odotukset ovat korkealla ja haluamme yhdessä olla mukana tekemässä suomalaista maailman puhtainta lihaa tutuksi kiinalaisiin ravintoloihin ja keittiöihin.

 Kiina on houkutteleva ja makuelämyksien maa, joka vetää puoleensa suomalaisia. Atrian teettämässä tutkimuksessa suomalaiset pitivät kiinalaista ruokaa etnisistä keittiöistä toiseksi parhaana italialaisen ruoan sijoituttua ykköseksi. 



Tämä on meille huikea mahdollisuus oppia tuntemaan kiinalaista ruokakulttuuria entistä syvemmin, jotta pystymme palvelemaan kiinalaisia kuluttajia. 

Tänä vuonna vietetään kiinalaisen kalenterin mukaan koiran vuotta. Tätä ihmisen vanhinta ystävää kunnioitetaan pelottomana, uskollisena ja suoraviivaisena. Samoin myös me atrialaiset keskitymme tänä vuonna ystävyyssuhteiden rakentamiseen ja vaalimiseen.

Ensi vuosi on aivan erityinen Atrialle, sillä silloin juhlitaan sian vuotta. Sikaa pidetään hedelmällisyyden ja vaurauden vertauskuvana. Kiinalaisessa kulttuurissa symboliikka sian ympärillä on äärimmäisen kunnioittavaa. Kiinan kotia tarkoittava kirjoitusmerkkikin koostuu kahdesta osasta: katto ja sika.

Sika on ehdottomasti Kiinan suosituin lihalaji ja tärkeä osa kulttuuria. Possu on kiinalaisen keittiön perusraaka-aine. Sianvuonna Kiinassa syödään sianlihaa huomattavasti muita vuosia enemmän. Ja tämä jos mikä kannustaa meitä atrialaisia suuntaamaan katseita ensi vuoteen!

Sikaa pidetään hedelmällisyyden ja vaurauden vertauskuvana.

                     

Atria Kiinassa

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Marja Latvatalo

Marja Latvatalo työskentelee viestintäpäällikkönä. Hän nauttii työstään Atrialla, koska siinä saa välittää eteenpäin paremman mielen viestiä  kotimaisen hyvän ruuan puolesta. Lisäksi älyttömän hauska ja aikaansaava työyhteisö antaa virtaa arjen haasteisiin! Elämän maustaa tilannekomiikka, liikunta ja matkustaminen ja pientä jännitystäkin siihen syntyy lasten kisamatkojen myötä. Viikolla Marja pyöräyttää nopeat arkiruuat niistä aineksista, mitä jääkaapista sattuu löytymään ja tuunaa ennakkoluulottomasti valmisruokia. Viikonloppuna puolestaan on ihanaa istua pöytään, jossa odottaa miedolla lämmöllä pitkään haudutettu ruoka. Onnistumisia tulee silloin tällöin ruoan parissa - toisaalta pohjalainen harvoin myöntää epäonnistuneensa yhtään missään.

Lue kirjoittajan muita blogeja