Vaihtelunhalu ja puhtaat raaka-aineet
Mitä kokkaisi perheelle päivälliseksi? Widen perheessä Espoossa laitetaan ruokaa aidoista ja puhtaista raaka-aineista myös kiireisen arjen keskellä.
– Pyrimme syömään vähintään kerran viikossa kalaa. Syömme muutaman kerran viikossa kasvisruokaa ja loppuina päivinä lihaa, perheen äiti Katja Wide kertoo.
Ruoan valintakriteereistä tärkeimmäksi Widet nostavat vaihtelevuuden, joskin he suosivat myös suomalaista.
– Mielellään ostan suomalaista – ja jopa ihan lähiruokaa, jos sitä vain sattuu olemaan. Lähiruoan määritelmä on kyllä hankala. Esimerkiksi kaukaa Lapista tulevaa poron lihaa pidetään usein lähiruokana, kun taas virolainen kala ei sitä ole, Katja Wide naurahtaa.
Myös terveys painaa Widejen ostopäätöksissä. Sen takia ostoskoriin päätyy yhä useammin myös luomua.
– Joka kerta ostan jotain luomua. Tuntuu, että luomu on puhtaampaa, ja että siinä on vähemmän myrkkyjä. Se on parempaa myös luonnolle. Makueroja en ole luomussa niinkään huomannut, Katja Wide sanoo.
Teksti: Outi Airaksinen
Kuva: Eero Kokko
Lue myös:
Turvallista, totta kai?