"Työ, josta saa paremman mielen" – purin mission koodin!

25.10.2017

Atrian missio ”Hyvä ruoka – parempi mieli” osuu kohdallani niin nappiin!

Jäyhäksi pohjalaiseksi minulla on melko temperamenttinen luonne ja auta armias, jos satut törmäämään minuun silloin kun olen nälissäni. Tai olen joutunut syömään huonoa ruokaa. Lievästi ilmaistuna; en ole silloin parhaimmillani.

Työnantajaviestimme on ”Työ, josta saa paremman mielen”.

Lause oli minulle aluksi jotenkin salamyhkäinen. Se ei auennut samalla tavalla kolahtaen kuin tuo ruokamissio. Se nolotti ja vaivasi. Työ, josta saa paremman mielen verrattuna mihin? Mistä se parempi mieli tulee?

Työ, josta saa paremman mielen verrattuna mihin? Mistä se parempi mieli tulee?

 

Olen koittanut vimmaisesti purkaa tuota minulle kryptistä koodia. Olen kahlannut läpi satoja sivuja yrityksemme tarinaa, toimintaa ja tuloksia. Olen tonkinut kuvapankit ja Youtube-kanavamme videot. Uteliaana, korvat höröllä, olen kuunnellut atrialaisten turinoita ruokalassa ja käytävillä. Olen myös salapoliisin lailla pyrkinyt tarkkailemaan ihmisiä.

Luulen, että olen ratkaissut arvoituksen.

Atrialla työstä saa paremman mielen, koska teemme kaikki työtä, jolla on tarkoitus. Tuotamme puhdasta ruokaa suomalaisiin ruokapöytiin. Tuottamamme ruoka on myös turvallista. Olemme edelläkävijöitä lihan jäljitettävyydessä. Vaikka 114-vuotisen historiamme aikana perhetiloillamme sukupolvet ovat vaihtuneet ja nuoret tarttuneet toimeen, juurevuus ja rehellisyys, se on säilynyt. Meillä ei eläimiä lääkitä turhaan. Tuottamamme kana on jo kokonaan antibioottivapaata.

Meillä on kokemusta, osaamista ja mittakaavaa. Olemme Pohjoismaiden johtavia liha- ja ruokataloja. Tarjoamme työtä ja toimeentuloa lähes 2500  suomalaiselle. Skandinaviassa, Venäjällä ja Virossa yhtiömme palveluksessa on yhteensä 4330 liha-ja ruoka-alan osaajaa.  Etelä-Pohjanmaan alueella olemme suurin yksityisen sektorin työnantaja. Yrityksemme vaikutus aluetaloudellisesti on erittäin merkittävä. Palkkaamme vuosittain 600–700 kausityöntekijää, joista suurin osa on alueen nuoria. Meillä on tarjolla työtä todella laajalle osaajajoukolle koko pellolta pöytään ketjun matkalta. Ruokatuotannon tehtävien lisäksi meillä työskentelee mm. taloushallinnon, viestinnän, markkinoinnin, myynnin, tuotekehityksen, logistiikan, tekniikan, henkilöstöhallinnon, työterveydenhuollon tehtävissä yli 500 henkilöä.

Palo tehdä parasta – laadukkaasti, turvallisesti ja kekseliäästi – kytee meidän jokaisen mielessä.

Oli tehtävänkuva mikä hyvänsä, olemme Atrialla kaikki aidosti kiinnostuneita asiakkaistamme. Palo tehdä parasta – laadukkaasti, turvallisesti ja kekseliäästi – kytee meidän jokaisen mielessä. Kilpailuhenkisiäkin olemme, totta vie! Meillä on menestymisen nälkää. Tahdomme olla asiakkaidemme, sidosryhmiemme, omistajiemme silmissä kirkas ykkönen. Se on tavoite, joka innostaa meitä työssämme.

Meillä on pohjatonta uteliaisuutta ja rämäpäistä rohkeutta etsiä uusia tapoja toimia ja rakentaa yrityksellemme kestävän kasvun tulevaisuutta. Oli kysymys sitten tuotekehityksessä, tuotannon uudistuksista tai vaikka energian tuotannosta –  me pistämme parastamme. Nurmon aurinkosähköpuisto on hyvä esimerkki kunnianhimostamme luoda uutta.

Emme tahdo menestystä kuitenkaan keinolla millä hyvänsä, vaan suhtaudumme äärettömän kunnianhimoisesti siihen, että toimimme vastuullisesti. Vastuullisuuden periaate kattaa liiketoimintamme kaikki eri osa-alueet ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista tuoteturvallisuuteen ja taloudelliseen vastuuseen.

Parempi mieli Atrialla työstä syntyy siis siitä, että meillä välitetään – ihmisistä, eläimistä ja ympäristöstä. Meillä välitetään turvallisuudesta, laadusta ja hyvinvoinnista.  Meillä työtä tehdään kunnianhimoisesti ja rohkeasti eteenpäin katsoen, 114-vuotisesta historiasta voimaa ammentaen.

Siinä se on –  ”Työ, josta saa paremman mielen” – purettu koodi.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tytti Isokangas

Tytti Isokangas työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän tunnustautuu ruokaintoilijaksi, jonka pilkesilmäinen ruokamotto on: ”hyvää nälkää ei kannata pilata huonolla ruualla”. Erityisesti viikonloppuisin menu suunnitellaan huolella, pöytä katetaan kauniisti ja kokkaamiseen käytetään aikaa. Ruokailuhetket ovat yhdessäoloa ja erinomaisia syitä koota perhettä ja ystäviä yhteen. Arkenakin ruuan pitää olla maistuvaa, mutta kokkaamisen nopeaa. Ruokaintoilun vastapainoksi Tytti harrastaa liikuntaa: juoksu, maastopyöräily, hiihto ja laskettelu ovat lempilajeja. Kolmas intoilu, jolle Tytin sydän sykkii, on matkustaminen. Kotimaan ja ulkomaan matkailuun kun saa niin hienosti yhdistettyä myös ruoka- ja liikuntaintoilun.

Lue kirjoittajan muita blogeja