Trainee-ohjelma on ylittänyt kaikki odotukseni

06.3.2017
Henkilöstö

Valmistuin kesällä 2016 kauppatieteiden maisteriksi, ja edessäni oli silloin työuran aloittaminen ja uuden työpaikan etsiminen. Hain Atrian Trainee-ohjelmaan ystävän vihjeen perusteella kesän alussa, ja tästä alkoi pitkä rekrytointiprosessi.

Prosessin aikana liikuin ajoittain epäuskon ja epätoivon rajamailla, ja välillä taas innostukseni oli aivan katossa. Rekrytointiprosessin alkutaipaleella kiinnostukseni trainee-ohjelmaa kohtaan oli varovaisen positiivinen, mutta kuten sanonta kuuluu: nälkä kasvoi syödessä.

Mielenkiintoni Atriaa ja trainee-ohjelmaa kohtaan vain kasvoi prosessin edetessä ja Trainee-ohjelman sisällön tarkentuessa. Varsinkin johtoryhmän haastattelun jälkeen olin aivan täpinöissäni, sillä Atria Trainee-ohjelmassa olisi luvassa paljon mielenkiintoisia haasteita. Pitkän ja haastavan, koko syksyn kestävän, rekrytointiprosessin jälkeen kuitenkin odotti palkinto: puhelinsoitto jossa minulle ilmoitettiin, että minut oli valittu Atria Traineeksi!

Varsinkin johtoryhmän haastattelun jälkeen olin aivan täpinöissäni!

Aloitin työt markkinoinnin ja markkinatiedon parissa Helsingin konttorilla marraskuun puolessavälissä, ja heti ensimmäisestä päivästä alkaen pääsin tutustumaan moniin eri ihmisiin ja heidän työtehtäviinsä. Olen mm. päässyt tutustumaan Atrian brändiin ja markkinointiin, elintarviketeollisuuden rakenteisiin ja tuotteidemme koko arvoketjuun pellolta pöydälle. Aikaisempi urataustani on vähittäiskaupassa, ja tästäkin näkökulmasta on ollut hyvin mielenkiintoista nähdä Suomen vähittäiskauppa ns. pöydän toiselta puolelta, tuottajien ja teollisuuden näkökulmasta, kuitenkaan unohtamatta kauppaa ja kuluttajaa hetkeksikään.

Rekrytointiprosessin aikana oli myös kerrottu, että Atrialla on suoraviivainen tekemisen kulttuuri, ja lupaus osoittautui nopeasti paikkansapitäväksi, kun jo muutaman viikon kuluttua huomasin oppivani tekemällä samoja töitä kuin muut. Tämä lähestymistapa on ollut aivan loistava tapa oppia talon tavoille ja tulevia työtehtäviä ja haasteita varten. Lisäksi olen päässyt aitiopaikalta seuraamaan monia Atrian kehitysprojekteja ja –hankkeita sekä myös osallistumaan näihin. Kaikkein suurimman vaikutuksen minuun on kuitenkin tehnyt Atrian kulttuuri – Atrialla tehdään kovasti töitä mutta kaveria ei jätetä ja yhteishenki on todella hyvä.

Kaikkein suurimman vaikutuksen minuun on tehnyt Atrian kulttuuri.

Trainee-ohjelmaan kuuluu työssäoppimisen lisäksi mm. työnkiertoa ja PD-opintokokonaisuus yhdessä Helsingin yliopiston kanssa. Minun osaltani työnkierto alkaa vasta myöhemmin tämän vuoden aikana, mutta PD-ohjelma on jo vähitellen käynnistymässä. PD-ohjelmaan kuuluu erilaisia kursseja ja työtehtäviä. Suurin näistä on lopputyö, jonka aihetta olen jo itsekin vähän päässyt miettimään. Mielenkiintoisten aiheiden puute ei todellakaan tule olemaan ongelma! Yhtenä teemana trainee-ohjelmani aikana on nimittäin ollut tiedolla johtaminen ja tiedon hyödyntäminen päätöksenteossa, ja tämä aihe kiinnostaa minua syvästi.

Kahden kuukauden jälkeen voin kyllä rehellisesti sanoa, että Atria Trainee -ohjelma ei ole ainoastaan vastannut odotuksiani, vaan se on myös ylittänyt ne kirkkaasti. Odotan innolla mitä seuraavat kaksi vuotta tuovat tulessaan, ja olen kiitollinen siitä, että otin ystäväni vihjeestä vaarin ja hain aikoinaan trainee-ohjelmaan. Tätä päätöstä ei ole tarvinnut katua päiväkään!

Jaa