Takaisin koulunpenkille – ja mikäs sen hienompaa!

28.9.2017
Henkilöstö

Valmistuin kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta vuonna 2010.

Olo oli onnellinen; pitkät opiskelut olivat vihdoin takana! Enää ei tarvitse ikinä istua luennoilla tai tarttua koulukirjoihin. Nyt pääsee siis vihdoin aloittamaan työuran!

Näin siinä kävikin, eli työura alkoi ja vieläpä melko perinteisesti: Ensiksi kesä töissä, jonka jälkeen tarjoutui mahdollisuus jatkaa samassa työpaikassa A-Rehun Koskenkorvan tehtaalla, missä työskentelen edelleen. Tehtävät ovat vaihtuneet matkan varrella ja vastuuta on tullut tasaisesti lisää. Valmistumisestakin on kulunut jo aikaa, ja ajatukset luennolla istumisista sekä koulukirjoista ovat jo unohtuneet.

Vuoden 2015 lopussa minulle avautui kuitenkin mahdollisuus osallistua Atrian ja koulutuskeskus Sedun järjestämään TEAT (Tekniikan erikoisammattitutkinto) -koulutukseen. Tähän päätin myös tarttua – ja hyvä niin.

Koulutus alkoi heti loppuvuodesta yhdessä noin kymmenen muun atrialaisen kanssa. Kyseinen kokonaisuus on esimiestyöhön ja työnjohtoon valmistavaa, käytännönläheistä oppisopimuskoulutusta. Tämä koulutus tukee hyvin nykyistä tehtävääni, jonka vuoksi mukaan lähteminen tuntui mielekkäältä.

Tämä koulutus tukee hyvin nykyistä tehtävääni, jonka vuoksi mukaan lähteminen tuntui mielekkäältä.

Vuonna 2017 päättyvä koulutus on kestänyt yhteensä kaksi vuotta. Kahden vuoden ajan olen myös nauttinut opinnoista täysin siemauksin.

Enkä ole vain nauttinut, vaan myös oppinut.

Koulutus on toteutettu oppisopimuksena, joten tavallinen arki ja työnteko on pysynyt kaiken aikaa lähellä. Samalla on ollut helppo hyödyntää ja testata niitä asioita käytännössä, joita 20 lähipäivän luennoilla olen oppinut. Olen oppinut paljon esimiestyöstä ja saanut ison määrän työkaluja, joiden avulla voin tulla vielä paremmaksi esimieheksi.

Itsensä kehittäminen on aina mahdollisuus, johon kannattaa – ja pitääkin – tarttua. Kuinka tylsää tavallinen arki olisikaan, jos ei olisi enää mitään, missä voisi tulla paremmaksi?

Kuinka tylsää tavallinen arki olisikaan, jos ei olisi enää mitään, missä voisi tulla paremmaksi?

Entistä suuremmaksi mahdollisuus muuttuu, jos voit kehittää itseäsi yhdessä muiden kanssa ja ammattilaisen opastuksessa. TEAT-koulutuksessa se on ollut mahdollista, mistä iso kiitos kuuluu Atrialle.

On mahtavaa, että yrityksemme huolehtii ja kannustaa työntekijöitään kehittämään itseään niin töissä kuin sen ulkopuolella.

Kun on tavoitteita ja halua tulla paremmaksi, myös töissä viihtyy paremmin.

Silloin saa olla töissä, josta saa paremman mielen.

Tutustu meihin atrialaisiin

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tomi Kivistö-Rahnasto

Tomi Kivistö-Rahnasto on A-Rehu Oy:n Koskenkorvan-tuotantotehtaan käyttöpäällikkö. Hänen mielestään Atria on hieno yritys, jossa jokaisella on mahdollisuus kehittää itseään – ja jossa jokaista työntekijää aidosti kuunnellaan. Hyvä mieli Tomille tuleekin siitä, että myös hänen ympärillään olevilla ihmisillä on hyvä mieli. Vapaa-ajallaan Tomi rentoutuu pyöräillen Pohjanmaata ristiin rastiin; päivän kruunaa pyöräreissun päätteeksi nautittu grillattu sianniska.

Lue kirjoittajan muita blogeja