Näillä vinkeillä kohti ekologisempaa ammattikeittiötä

21.6.2017

Ammattikeittiöissä etsitään ja kehitetään jatkuvasti keinoja, jotta keittiö olisi mahdollisimman ekologinen. Iso osa tästä ekologisesta keittiöstä syntyy hävikinhallinnan avulla.

Hävikinhallinta on iso prosessi. Sen suunnittelu lähtee raaka-aineiden ostamisesta ja varastoinnista ja ulottuu ruokailussa syntyvään hävikkiin asti.

Ruoka-alan ammattilaiset kertovat hyväksi havaitsemansa ekovinkkinsä, joiden avulla he pyrkivät työssään vähentämään hävikkiä ja luomaan kestävän kehityksen mukaisen keittiön.

Ammattilaisten testaamaa

Fazer Food Servicesin tuotekehityspäällikkö Karri Käki tietää, mistä hävikin minimointi kannattaa konkreettisesti aloittaa, arvaatko?

Entä mitä yhteistä on bambuastioilla ja logistiikalla? Molemmilla on ainakin merkittävä rooli ekologisemman keittiön hallinnassa. Katso Happy Friendsin ravintolapäällikön Suvi Tourun vinkit aiheesta.

Scandic Hotels Oy:n aluepäällikkö Jari Ervasti kertoo puolestaan, millä keinoilla hän pienentää buffet-aamiaiselta syntyvää turhaa hävikkiä.

Jaa

Takaisin uutishuoneeseen