Leveät käytävät, helpompi arki

10.5.2017
Kauppa

Prisma Kaari Helsingin Kannelmäessä aukoo väyliä helpompaan arkeen. Väljät tilat, laajat valikoimat ja pitkät aukioloajat tekevät ostamisesta helppoa. Asiakkaat ovat ottaneet hyvin vastaan myös Kauppakassi-palvelun.

Suomen suurimman hypermarketin isäntä, Prismajohtaja Ilkka Riiali pyörittää sirkusta, jossa kaikki palvelee samoja päämääriä: miellyttävää asiointia ja helppoa ostamista.

Vuodesta 2012 perinteikästä kauppapaikkaa isännöinyt Riiali tuntee asiakkaansa. Prisma Kaari on kannelmäkeläisten ja pohjoishaagalaisten lähikauppa, mutta risteyskohdassa sijaitseva kauppa houkuttelee kauempaakin.

– Sijaintimme ansiosta tavoitamme paljon asukkaita pienellä alueella, mutta hyvät kulkuyhteydet ja laajat valikoimat houkuttelevat kauempaakin. Meillä tehdään päivittäisiä ostoksia, mutta keskiostos on todella korkea, osalle juuri se viikon isoin ostos, Riiali puntaroi.

Kuinka Suomen suurin ruokakauppa helpottaa asiakkaittensa ostamista?

Leveää sen olla pitää

Kaupalle on kunnia-asia komea heviosasto.

Sen pinta-ala on poikkeuksellisen laaja, mikä palvelee niin isoa asiakasmäärää kuin henkilökuntaakin.

– Yritämme tehdä ostamisen mahdollisimman viihtyisäksi. Siinä edesauttavat riittävän kokoiset esillepanot: rakennamme öisin massiiviset esittelyt, ettemme joudu olemaan asiakkaiden jaloissa. Leveiden käytävien ansiosta liikkuminen on helppoa, Riiali esittelee.

Sama ratkaisu on tehty lihaosastolla.

– Lisäsimme edelleen käytäväleveyttä pakatun lihan osastolla, koska haluamme, että ostoksia on mukavampi tehdä. Se näyttää ehkä arkeen ylileveältä, mutta tällaisista pienistä palasista onnistumiset koostuvat.

Tilanhallinta helpottaa ostamista

Kaupan iso koko voi olla osalle kiireisistä asiakkaista haaste, mutta toisille mahdollisuus.

– Kun oppii tuntemaan ison hallin, täältä löytää yhdellä reissulla kaiken, ei tarvitse ajaa paikasta toiseen. Siinä säästyy aikaa.

Tärkeintä on, että asiakas löytää helposti haluamansa.

– Elämme ketjukonseptin mukaan, ja yhteisesti suunnitelluilla tilanhallinnan ratkaisuilla helpotetaan ostamista. Rakennamme hyllykartat muotoon, joka helpottaa tuotteiden hahmottamista.

Päivässä jopa 200 kauppakassia

Kiireisen kuluttajan arkea helpottamaan luotu Kauppakassi-palvelu tilataan verkossa ja noudetaan noutopisteeltä sovittuna aikana. Prisma Kaari on myös Suomen suurin yksittäinen ruoan verkkokauppayksikkö.

Neljä vuotta sitten osana Foodie-palvelua lanseerattu ruoan verkkokauppa kerää kiitosta etenkin lapsiperheiltä.

– On verkkoasiakkaan etu, että ruoan hinta on sama kuin paikan päällä. Palvelu on kohtuullisen hintainen: perushintamme on 7,90 euroa jopa satojen eurojen ostosten keräämisestä.

Palvelun hinnoittelulla ohjataan asiakkaita tilaamaan ostokset eri aikoihin ja viikonpäiviin. Kauppakassi työllistää 15–20 henkeä päivittäin. Tiiminvetäjä organisoi keräilyn, johon järjestelmä luo reitin. Yhdellä kierroksella keräillään useamman tilauksen kassit. Parhaina päivinä Kauppakassi keräillään peräti 200 asiakkaalle.

– Monissa perheissä on vakiintunut tavaksi tilata Kauppakassi joka viikko. Keskiostos nousee lapsiperheillä normaalia keskiostosta merkittävästi korkeammaksi, vaikka heräteostosten tekeminen ei toimi kovin hyvin verkossa, Riiali toteaa uuden ajan hittituotteesta.

Palvelua 24/7

Joulukuussa Prisma Kaari kokeili ensimmäisenä suurena kauppana aukioloa läpi vuorokauden.

– Olimme ensimmäinen iso kauppa, joka kokeili 24/7-mallia. Haluamme olla suunnannäyttäjä ja testasimme, onko kuluttaja halukas käyttämään mahdollisuutta, Riiali toteaa.

Eikö aukiolo kello 7– 23 riitä asiakkaille?

– Toki normaalit aukioloaikammekin ovat pitkät, mutta huomaamme, että klo 21–23 välisenä aikana liikkuu paljon asiakkaita. Laajentuneet aukiolot on yleisesti otettu niin positiivisesti vastaan, että olisi ollut asiakkaitamme kohtaan väärin olla kokeilematta tätä!

Teksti: Mariaana Nelimarkka
Kuvat: Eero Kokko

Lue myös:
Kun Tikkalan veljekset tekivät somessa Torpparinmäestä kuuluisan

Kolumni: Valoisaa tulevaisuutta, 100-vuotias Suomi!

Jaa