Kolumni: Valoisaa tulevaisuutta, 100-vuotias Suomi!

19.1.2017
Ruoan näköalat Kauppa Ravintolat

Viime vuoden lopulla mediassa kerrottiin hienoja ja positiivisia uutisia. Suomen talouden viisarit näyttävät, vaikkakin vain hieman, ensi kertaa oikeaan suuntaan sitten vuoden 2012. Päivittäistavarakauppa on pinnistellyt hienoiselle plussalle. Tuoreimmat kuluttajakyselyt indikoivat varovaista luottamuksen parantumista. Ruokaravintoloiden myynti näyttäisi lähteneen oikeille urille.

Varsin pitkän mollivoittoisen taipaleen jälkeen nämä ovat erittäin tervetulleita viestejä meille kaikille. Kyllä Suomi tästä jälleen nousuun lähtee ja mikä sen hienompaa, juuri nyt, kun itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Kyllä Suomi tästä jälleen nousuun lähtee ja mikä sen hienompaa, juuri nyt, kun itsenäinen Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Atriakin on iäkäs, tänä vuonna 114-vuotias, ja myös meillä on hyvä draivi päällä. Sitoudumme vahvasti toiminnassamme suomalaisuuteen. Meidän suomalaisten onkin syytä olla ylpeitä siitä, miten lihantuotantoketjumme toimii. Lihantuotantoa koskeva lainsäädäntö on yksi maailman tiukimmista. Näin varmistamme eläinten hyvinvointiin ja lihan laatuun vaikuttavia asioita.

Suomalainen lihantuotanto on monissa kohdin ulkomaista parempi. Esimerkiksi suomalaisilta porsailta ei leikata saparoita, suomalaisten broilereiden nokkia ei typistetä ja linnut elävät vapaasti pehkupäällysteisellä lattialla.

Broilerintuotantomme on käytännössä salmonellaton ja myös sian ja naudanlihatuotannossa noudatamme tiukkaa salmonellavalvontaohjelmaa. Monissa Euroopan maissa tuotantoeläimille syötetään antibiootteja ennaltaehkäisevästi. Suomessa antibioottien käyttö on minimaalista ja niitä annetaan ainoastaan tarpeeseen eläinlääkärin määräyksestä.

Suomessa antibioottien käyttö on minimaalista ja niitä annetaan ainoastaan tarpeeseen eläinlääkärin määräyksestä.

Nämä toimintatavat ja siitä saadut hyödyt ovat pitkäjänteisen työn tulosta ja haluamme jatkossakin - yhdessä perhetilatuottajien kanssa - varmistaa Atrian tuotteiden laadun ja turvallisuuden.

Osaamistamme arvostetaan myös rajojemme ulkopuolella. Kiinalaiset ovat erittäin tarkkoja tuontituotteiden laadusta ja turvallisuudesta. Siksi saammekin olla iloisia ja ylpeitä siitä, että Atria on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä saanut sianlihan vientiluvan Kiinaan. Tätä voidaan pitää kunnianosoituksena suomalaiselle lihaosaamiselle.

Saammekin olla iloisia ja ylpeitä siitä, että Atria on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä saanut sianlihan vientiluvan Kiinaan. Tätä voidaan pitää kunnianosoituksena suomalaiselle lihaosaamiselle.

Kunnioittakaamme sitä itsekin ja olkaamme siitä terveesti ylpeitä. Liha liikkuu globaalisti ja edullisempia ulkomaisia lihavaihtoehtoja on saatavilla. Ei ole itsestään selvää, että omavaraisuutemme lihantuottajana säilyy nykyisellään.

Annetaan suomalaiselle osaamiselle sille kuuluva arvo ja tehdään yhdessä kaikkemme sen eteen, että kuluttajien saatavilla on yhtä turvallista, laadukasta ja jäljitettävää lihaa vielä, kun Suomi täyttää 200 vuotta.

Antti Paavilainen
Johtaja, myynti
Atria Suomi Oy

Lue myös:

Blogi: Kiinan-maratonin alkumetreillä

Suomalainen broileri - mainio valinta

Jaa