Kolumni: Hyvää anvaa!

03.10.2017
Atrialaisilta

Otsikon sanaa ”AnVa” käytti yksi myyntipäällikkömme sisäisessä kokouksessamme. Alkuhämmästyksen jälkeen se tuntui sopivan suuhun hyvin ja arvaan, että se on kohta kaikkien huulilla. Sehän luonnollisesti tarkoittaa Antibiootista Vapaata.

Oletteko panneet merkille, että mediassa on alettu enenevässä määrin käydä keskustelua antibiooteille vastustuskykyisistä bakteereista? On ollut puhetta siitä, että mikäli antibioottien holtittomaan käyttöön ei puututa, käytössämme olevien antibioottien teho heikkenee vuosi vuodelta.

Tietoisuus asiasta on noussut, ja kuluttajia on alkanut huolestuttaa myös liiallinen antibioottien käyttö liharuoan tuotannossa.

Atrialla on meille kaikille hyviä, suorastaan erinomaisia uutisia. Uskallamme jo nyt sanoa, että tuotantoketjumme on yksi maailman puhtaimmista ja turvallisimmista ja pystymme ulottamaan jäljitettävyydenkin kuluttajapakkauksiin asti.

Nyt nostamme vaatimustasoamme edelleen ja olemme päättäneet yhdessä tuottajiemme kanssa aloittaa täysin antibioottivapaan sianlihan tuotannon! Antibiootiton kanahan meillä jo on – kuten useimmat lukijoista varmaan tietävätkin.

Olemme päättäneet yhdessä tuottajiemme kanssa aloittaa täysin antibioottivapaan sianlihan tuotannon.

Jo ensi vuoden alusta lähtien tuotamme isoja määriä täysin antibioottivapaata sianlihaa ja merkitsemme tämän tiedon kuluttajaa varten pakkauksiin asti. Näin toimien yllämme maailman kovimpaan kärkeen tuotantotavassamme. Tällä on merkitystä kotimaassa mutta asiaan tiedetään olevan kiinnostusta myös kansainvälisillä lihamarkkinoilla.

Puhtain, jäljitettävin ja vielä antibioottivapaa sikaketju – miten me Atrialla pystymme tähän?

Sikaketjumme on ainutlaatuinen, koska se on täysin omissa käsissämme. Kaikki alkaa ruokinnasta. Meillä on oma rehutehdas ja sen vuoksi tiedämme tarkalleen, mitä eläimet syövät.

Toiseksi: jäljitettävyys kuluttajapakkaukseen asti onnistuu huippuun viritetyn ohjauksen ja raportoinnin ansiosta.

Kaiken mahdollistajana on kuitenkin tärkein voimavaramme eli sitoutuneet perhetilan tuottajat, jotka omalla nimellään takaavat laadun. He vastaavat eläinten hyvinvoinnista ja terveydestä omalla työpanoksellaan.

Kaiken mahdollistajana on tärkein voimavaramme eli sitoutuneet perhetilan tuottajat, jotka omalla nimellään takaavat laadun.

Eläimen sairastuessa – mitä tapahtuu harvoin – sitä lääkitään eläinlääkärin tarkassa valvonnassa ja joskus joudutaan käyttämään antibioottejakin. Tällaisen eläimen liha ohjataan muihin kuin antibioottivapaisiin tuotteisiin.

Asiakkaamme - vähittäiskaupat ja ammattikeittiöt - sekä kuluttajat arvostavat jo nyt suomalaista, puhdasta, turvallisesti ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. Ja kohta pystymme tarjoamaan vielä antibiootittoman vaihtoehdon.

Ollaan me suomalaiset aika kovia ja erityisesti me atrialaiset. Ihan tässä meinaa ylpistyä. 

Antti Paavilainen

Atria Suomi, johtaja, myynti

Lue myös: 
Turvallista, totta kai?
Blogi: Atrian antibiootiton sikaketju nousee MM-tasolle

Jaa