Jännän äärellä: Lihakaupan lanseeraus

30.5.2017
Liha Henkilöstö

Viikko 20 oli trainee-kevääni jännittävin hetki: Pitkän jumpan tulos julkistettiin vihdoin suurelle yleisölle. Atrian Lihakauppa lanseerattiin virallisesti 15. toukokuuta 2017, ja tämän ansiosta aivan toisenlainen kuluttajavuorovaikutus sai alkunsa.

Atria-urani alkoi tämän vuoden alussa. Energisenä tapauksena olin erittäin tyytyväinen siihen, että sain välittömästi työntää käteni saveen. Verkkokauppaprojekti on elänyt Atrialla jo muutaman vuoden ajan, itse hyppäsin projektiin mukaan sen ollessa jo varsin pitkällä.

Jopa ”vasta taloon tulleena” ymmärsin, että nyt ollaan tekemässä jotakin aivan uutta, toisenlaista prosessia, mitä Atrialla on tähän saakka tehty. Projekti on koonnut yhteen asiantuntijaryhmän yli organisaatiorajojen. Osaamista löytyi niin markkinoinnista, IT-puolelta kuin tuotannosta ja logistiikastakin.

"Jopa ”vasta taloon tulleena” ymmärsin, että nyt ollaan tekemässä jotakin aivan uutta."

Tuoreena atrialaisena pääsin heti tutustumaan koko talon osaamisalojen kattavaan prosessiin, enkä olisi voinut toivoa parempaa tapaa tutustua eri alan osaajiin. Vaikka työurani on vasta lähtökuopissa ja opittavaa on paljon, olen saanut verkkokaupan kautta pintaraapaisun siitä, miten monenlaista ammattitaitoa vaatii se, että tuote saadaan kuluttajan kotiovelle asti. Luonnollisesti tämä vaatii yhteistyötä niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin eikä ”saumattomuus” ole itsestäänselvyys.

Verkkokaupan käynnistäminen on ollut kuin pienen yrityksen perustamista: Uuden myyntikanavan taustalla on ihan oma liiketoimintalogiikkansa, joka vaatii Atrialta uudenlaisia toimintatapoja. Verkkokaupan kautta jo olemassa olevat prosessit on liitetty uusiin toimintatapoihin siten, että uusi menetelmä hyötyy jo opitusta – ja päinvastoin.

Verkkokauppa on useasta näkökulmasta erilainen kanava kuin perinteisemmät myyntikanavat ja niihin liittyvät prosessit. Verkossa muutosvauhti on aivan toista luokkaa ja muutoksiin pitää reagoida nopeassa tahdissa.

Joustavuus, ketteryys ja avoimuus ovat olleet keskiössä verkkotoimintaa rakennettaessa. Vaikka lanseeraus on nyt jo takanapäin, oppiminen ei tule loppumaan. 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Kati Rannila

Kati Rannila on tuoteryhmäpäällikkönä vakuuttanut siitä, miten Atria on säilyttänyt toimintatavoissaan pohjanmaalaisen, rohkean ja rempseän kulttuurin. Pyöräilyä harrastava Kati haluaa Atrialla kehittyä alansa huippuammattilaiseksi, mutta myös parantaa omia kokkaustaitojaan. 

Lue kirjoittajan muita blogeja