Alajärveltä herkkumaailman huipulle

11.12.2017
Alkutuotanto Eläinten hyvinvointi Lihan parhaat osaajat

Suomalainen hieho on nyt raivannut tiensä maailman herkkujen huipulle.

Yhteistyökumppanimme JN Meat International osallistui heinäkuussa World Steak Challenge -kilpailuun Lontoossa suomalaisella hiehonlihalla ja menestystä tuli rajusti. JN Meat osallistui kisaan kuudella pihvillä, joista kaksi voitti pronssia, kaksi hopeaa ja yksi kultaisen mitalin omassa sarjassaan. Kansainvälisessä kisassa oli ammattilaistuomarien arvioitavana 120 pihviä eri puolilta maailmaa, ja kaikki merkittävät naudanlihan tuottajamaat olivat edustettuina.

JN Meatin toimitusjohtaja John Nielsen on intohimoinen lihamies, joka osaa arvostaa naudanlihan syöntilaatua. Johnin yritys toimii Tanskassa ja yrityksen asiakkaita ovat niin laadukkailla lihatiskeillä varustetut vähittäiskaupat kuin ravintolat Tanskassa sekä ravintolat eri puolilla Eurooppaa. Asiakaskunta on vaativaa ja JN Meat hakee asiakkailleen parhaat liharaaka-aineet maailmalta.

Suomalainen hiehonliha on saanut erityisen aseman Nielsenin sydämessä.
– Suomalaisen hiehon syöntilaatu on huippuluokkaa maailmassa. Lihan ja rasvan maku on ainutlaatuista ja rasvan väri sopivan keltaista. Uskon suomalaisten nautojen nurmiruokinnan olevan tässä selityksenä.

 ”Suomalaisen hiehon syöntilaatu on huippuluokkaa maailmassa. Lihan ja rasvan maku on ainutlaatuista ja rasvan väri sopivan keltaista. Uskon suomalaisten nautojen nurmiruokinnan olevan tässä selityksenä.”

Nielsen vieraili syyskuun lopulla Suomessa tapaamassa Atria Hieho -tuottajia Savossa. Hän on vaikuttunut suomalaisten naudanlihan tuottajien ammattitaidosta ja eläinten hyvistä kasvatusoloista. Seuraavan kerran tuottajamme tapaavat Nielsenin Liha-Akatemiassa 8.–9. helmikuuta 2018 Hämeenlinnan Aulangolla.

Tilavierailuilla tanskalainen pysähtyi pariinkin otteeseen ihailemaan järvimaisemia. Suomen pohjoinen luonto, nurmet ja järvet ovat osa brändiä, kun JN Meat myy valikoituja tuotteita varta vasten suomalaiselle naudanlihalle luodulla Freygaard-tuotemerkillä.

Syyskuun vierailun yhteydessä hän kävi tervehtimässä myös Lontoon kultamitalistihiehon tuottajaa Alajärvellä. Hieho oli kasvanut Kari Suopuron maitotilalla. Kaksikon tapaamisessa oli vahva yhteisymmärrys ja koskettava tunnelma, vaikka yhteistä kieltä miehillä ei ollutkaan.

World Steak Challenge ja asiakaspalaute kertovat siitä, että suomalaisesta naudanlihasta löytyy maailmanluokan herkkuja, kun löydämme oikeat asiakkaat. Naudanlihan syöjälle maku on edelleenkin se kaikkein tärkein ominaisuus.

Naudanlihan syöjälle maku on edelleenkin se kaikkein tärkein ominaisuus.

Erinomaisen syöntilaadun lisäksi meillä on alkutuotannossamme monia vahvuuksia, joita kehitämme lopputuotteen syöntilaadun tueksi.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Sinikka Hassinen

Sinikka Hassinen työskentelee Nautasuomi Oy:n johtajana. Hänestä atrialaisuudessa parasta on, että saa tehdä töitä tuottajien omistamassa suomalaisessa, huippuammattilaisten lihaketjussa. Hän nautiskelee nähdessään miten hyvää yhdessä nautittu ruoka tekee ihmisille. Vapaa-ajalla Sinikka rentoutuu kuntoillen tai hyvän kirjan parissa, kesällä hän möyrii maata puutarhassaan. Ruoanlaitossa Sinikka toteaa olevansa parhaimmillaan perheen arjen muonittajana. Lihapullat tekevät aina kauppansa! Lisäksi hän hemmottelee perhettään ajoittain karjalaisella perunakukolla, jossa muhii possun niskaa tai kylkeä.

Lue kirjoittajan muita blogeja