100 päivää ruokaa

19.10.2017
Antibioottivapaa Maailmanpuhtain Vastuullisuus

100 ensimmäistä työpäivää. Mitä kaikkea siihen on kuulunutkaan? Ainakin paljon positiivista hämmennystä ja uusia oppeja. Avoimuutta ja vastuullisuutta – sitä, mistä Atria tunnetaan, sekä tietenkin herkullista ruokaa.

Uusi työ on tuonut eteeni mielenkiintoisia haasteita ja uusia oppeja. Tämä on edellyttänyt epämukavuusalueelle heittäytymistä – ainakin hetkellisesti. Lisäksi se on edellyttänyt alkutaipaleeseen kuuluneen täydellisen hämmennyksen läpi kahlaamista, epätietoisuutta, ja sen tunteen hyväksymistä, kun on "ihan pihalla". Toisaalta, jos aina tietäisi mitä tekee, ei oppisi uutta.

Kaikki alkaa ruoasta. Ruoka on läsnä vuoden jokaisena päivänä, arjessa ja juhlassa, jokaisen meidän elämässä. Juuri tämä – aina ajankohtainen ruoka – tekee ruoan parissa työskentelystä mielenkiintoista. Eikä mielenkiintoa vähennä se, että syöminenhän on sangen mukavaa puuhaa. Hyvä ruoka, parempi mieli -slogan on helppo allekirjoittaa.

Juuri tämä – aina ajankohtainen ruoka – tekee ruoan parissa työskentelystä mielenkiintoista. 

Me Atrialla haluamme tarjoilla maailman puhtainta ruokaa ja sen myös rohkeasti kerromme. Vastuullisuus asuu yrityksen ja brändin ytimessä. Pidämme hallussamme koko pitkää ruokaketjua aina pellolta pöytään. Lihan jäljitettävyys ja puhtaus ovat ensiluokkaista, jopa maailman parasta.

Atria-merkkinen liha on aina 100-prosenttisesti suomalaista. Atria on muuten alan ensimmäinen toimija Suomessa, jolta löytyy vastuullisuusraportti. Se, että otamme vastuullisuuden vakavasti, on meidän työtämme eteenpäin ajava ja innostava voima.

Se, että otamme vastuullisuuden vakavasti, on meidän työtämme eteenpäin ajava ja innostava voima.

Keskustelun herättäminen antibioottivapaasta lihasta sai joissakin aikaan ärsytystä. Kritiikki kohdistui siihen, että kaikki muukin suomalainen liha on jo lähtökohtaisesti antibioottivapaata. Juuri näin: Kaikki suomalainen liha on toki tiettyjen karenssiaikojen puitteissa antibioottivapaata siinä vaiheessa, kun se lautaselle asettuu. Atrian tuotepakkauksissa "Antibioottivapaa"-merkintä on viety pidemmälle ja se kertoo siitä, että eläintä ei ole lääkitty antibiooteilla koko sen kasvuaikana. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, että antibioottivapaus herättää keskustelua. Puhdas ruoka ei ole itsestäänselvyys, mutta antibioottivapaus on meille luonnollista.

Puhdas ruoka ei ole itsestäänselvyys, mutta antibioottivapaus on meille luonnollista.

Palataan taas tähän ruokaan. Sehän se on lopulta kaiken keskiössä, herkullinen ruoka. Tämän viestimisessä riittää brändityössä haastetta. Teemme sinnikkäästi työtä joka päivä brändin vahvistumisen eteen. Haluamme tehdä tekoja, jotka luovat merkityksiä ihmisille.

Haluamme tarjoilla onnistumisen elämyksiä kokkaamisessa sekä herkullisia ja turvallisia ruokahetkiä jokaiselle. Siinä on seuraavallekin 100 päivälle työtä.

On ilo olla mukana kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria.

Jaa