Somessa pinnalla: #Ruokatrendit 2017

23.11.2016

Some-maailmassa – ja perinteisessä mediassakin – keskustelu käy juuri nyt kiivaana ensi vuoden ruokatrendien ympärillä.

Kesko teetti päivittäistavarakaupan asiantuntijoiden, kauppiaiden, tavarantoimittajien ja K-Plussa-asiakkaiden keskuudessa laajan tutkimuksen ensi vuoden ruokatrendeistä ja -ilmiöistä. Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, mitä suomalaisten ostoskoreista löytyy vuonna 2017.

1. Tiedostava kokki panostaa arkeen kiireenkin keskellä
Keskon tutkimuksen mukaan ensi vuonna pinnalla jatkavat jo tänäkin vuonna tutuiksi tulleet ruokailmiöt: "tiedostava kuluttaminen, hyvinvoiva arki ja nopeasti valmista".

2. Ruokaseikkailu kutsuu!
Kesko ennustaa, että jatkossa etenkin omaan hyvinvointiin liittyvät valinnat sekä ruoan elämyksellisyys tulevat ruokailmiöinä nousemaan. Vuoden 2017 aikana voimakkaimmin kasvavat ruokatrendit ovat "täsmähyvinvointi, ruokahifistely ja ruokaseikkailut".

3. Lohturuoka helpottaa maailmantuskaa
Samaan aikaan myös markkinatutkimustoimisto Mintel julkaisi raporttinsa tulevan vuoden kansainvälisistä ruoka- ja juomatrendeistä. Mintelin raportti antaa joiltain osin erilaisia viitteitä kuin Keskon kotimainen tutkimus: Mintelin mukaan etenkin perinteet nousevat ensi vuonna arvoon arvaamattomaan.

"Koska maailma on turvaton paikka, kuluttajat tukeutuvat perinteisiin ja tuttuihin raaka-aineisiin, valmistustapoihin ja ruokiin, jotka edustavat pysyvyyttä, lohtua ja muuttumattomuutta," kiteyttää Eeropekka Rislakki Viisitähteä -verkkojulkaisussa.

4. Mummokin sen jo tiesi: Ruokaa ei heitetä roskiin
Molempien raporttien mukaan etenkin hävikin vähentäminen on "se juttu" ensi vuonna: Keskon tutkimustulokset kertovat, että 47 prosenttia suomalaisista pyrkii jatkossa vähentämään ruokahävikkiä. Samoin kasvisruoka, terveellisyys ruokavalinnoissa sekä helppo ja nopea ruoan laittaminen kiinnostavat molempien raporttien mukaan kuluttajia yhä enenevässä määrin.

Seuraa keskustelua somessa tunnuksella #ruokatrendit.

Toim: Niina Broman

 

 

Jaa