Oikeaksi todistettu päätös - kannatti hakea traineeksi

07.6.2016
Henkilöstö

Vajaat kymmenen vuotta sitten oli pohdinnan paikka. Olin tuoreena kauppatieteen maisterina ollut reilut pari vuotta töissä noin 50 henkilön pk-yrityksessä. Toimiala oli aivan toinen kuin Atrialla. Ainoa, mutta toki säännöllinen, yhteys ruoka-alaan oli joka päivä noin klo 11-11.30. Työnantaja ja työpaikka oli erittäin hyvä, mutta pienehkössä yrityksessä työnkuva ja rutiinit rupesivat toistamaan itseään ja kaipasin uutta. Tähystin siis samalla markkinoinnin tehtäviä isommassa firmassa.

Atrian käynnistämä Trainee-haku oli minulle napakymppi. Olimme perheeni kanssa asettuneet Seinäjoelle ja Etelä-Pohjanmaalla tällaisen paikan aukeneminen oli harvinaista herkkua. Siitä huolimatta mietin viimeiseen iltaan asti, haetaanko minun kaltaista ’kokenutta’ henkilöä, ja laitanko hakemusta sisään, sillä viihdyin kuitenkin silloisessakin työssä.

Mietin viimeiseen iltaan asti, laitanko hakemusta sisään.

Onneksi hain.

Aloitin Atria Traineena vuoden 2007 alusta. Trainee-ohjelma oli tuolloin erilainen kuin nykyään, sen pääpaino oli enemmän pelkässä työnkierrossa. Tein puolentoista vuoden aikana kolmea eri työtehtävää, joissa sain kunkin osa-alueen vetäjältä henkilökohtaista, laadukasta työn ohjausta. Olin puolisen vuotta markkinointiviestinnässä, puoli vuotta tuoteryhmähallinnan organisaatiossa ja lopuksi puoli vuotta tuoteryhmätoiminnoissa.

Trainee-ohjelman jaksot olivat siinä mielessä vaativia, että uutta asiaa tuli tiuhaan tahtiin. Kunkin alueen sisäiset ja ulkoiset sidosryhmät piti oppia tuntemaan, ensin nimeltä ja ulkonäöltä ja sen jälkeen vielä toimintatavoiltaankin. Toisaalta vaativuutta vähensi se, ettei heti alussa ’testattu pinnalla pysymistä’, vaan vastuuta lisättiin pikkuhiljaa. Lopussa kiitos toki seisoi ja lopputulemana tämän kiertämisen jälkeen aihealueiden ja organisaation tuntemus muodostui vahvaksi.

Työkierron tuloksena aihealueiden ja organisaation tuntemus muodostui vahvaksi.

Trainee-jakson jälkeen siirryin kuluttajapakatun lihan tuotepäälliköksi, joka oli minulle juuri oikeankokoinen hyppy uran siinä vaiheessa. Puolentoista vuoden Trainee-jakson aikana olin saanut hyvät valmiudet startata siinä työssä – lähtökohta oli varmasti monin verroin helpompi kuin talon ulkopuolelta tulleella kokeneemmallakin konkarilla. Vuodet ovat vierineet ja tehtävät vaihtuneet. Nyt toimin tuoteryhmäjohtajana vastuualueenani tuoteryhmistämme leivänpäälliset, ruoanlaitto ja liha. Välillä on vaikea uskoa, että olen ollut talossa jo pian pyöreät kymmenen vuotta.

Oma koulutus on hyvä paketti

Nyt haetaan uusia kykyjö taloon. Oman kokemuksenikin perusteella Traineen paikka on hyvä mahdollisuus myös jo työelämässä olleillekin. Toki se on erittäin hyvä mahdollisuus myös vastavalmistuneelle, työelämään siirtyvälle.

Odotan innokkaita ja kehittymishaluisia ihmisiä, jotka tuovat mukanaan Atrialle sopivan annoksen uusia tuulia, tulee se sitten koulussa opitusta, työelämässä koetusta tai muuten mukaan tarttuneesta.

Atrialla ei ole jääty, eikä jäädä paikoilleen. Vaikka Atrialla on vahvat perinteet ja juuret, on se kuitenkin lähtenyt voimakkaasti uudistumaan ja elää ajan hengessä. Uudistuminen ja muuttuminen oikeissa asioissa ja samalla oikeiden asioiden säilyttäminen ovat kova yhtälö kovenevassa kilpailussa.

Atrialla ei ole jääty, eikä jäädä paikoilleen.

Atria on mukavasti suoraviivainen firma. Asiat saa ja pitää tuoda esille ja niihin saa ja pitää ottaa kiinni, epäonnistumista pelkäämättä. Taloon sisälle päästyä kehittyminen on itsestä kiinni, ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, koska Atria tarjoaa isona yrityksenä monia, monia työvaihtoehtoja. Se, mitä tarvitaan, on positiivinen ja avoin suhtautuminen suomalaisen ruokabisneksen kehittämiseen.

Hae Atria Traineeksi!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Tuomas Kujala

Tuomas Kujala työskentelee valmisruokaliiketoiminnasta vastaavana johtajana. Hän ihailee Atrian pitkäjänteistä ja suoraselkäistä työtä kotimaisen ruoan eteen ja kantaa itse kortensa kekoon kehittymällä työssään jatkuvasti. Niin töissä kuin töiden ulkopuolellakin Tuomasta ilahduttavat ihmisten aito hyväntuulisuus ja ystävällisyys. Positiivisuus onkin Tuomaksen salainen ase! Ruonlaitossa lasten nälkä ja sen sivuoireet määräävät usein tahdin, mutta jauhelihakastike tai nakit muusilla hiljentävät äänekkäimmätkin kriitikot. Kun aikaa on enemmän, Tuomas laittaa uuniin Atria Pulled Porkia tai Beefiä tai Atrian Takuumureaa nautaa pannun kautta.

Lue kirjoittajan muita blogeja