Mikä meitä motivoi?

21.6.2016
Henkilöstö

Minua motivoi mielekäs työ ja työkaverit. Olen ollut työssä, jossa työ ei enää haastanut, mutta työkaverit olivat aivan huippuja. Se sai jaksamaan yllättävän pitkäänkin. Työn sisällöllä on kuitenkin paljon merkitystä. Itselläni on aika vahva halu kehittää työtäni ja tiedän, että motivaationi laskisi aika nopeasti, jos minulta kiellettäisiin kehittäminen. En pidä lainkaan turhasta työstä ja minun täytyy saada miettiä, miten asiat voisi tehdä toisin, nopeammin, tehokkaammin jne. Tiedän, että meitä on monia muitakin täällä Atrialla saman ajatuksen jakavia.

Atria osaa motivoida meitä reiluna työnantajana. Kuinka usein olenkaan nauttinut Seinäjoen kulttuuritapahtumista ja laskettelusta Atrian tarjoamien liikunta- ja kulttuuriseteleiden tukemana. Oma työterveyshuolto on ollut heti apuna, kun olen sairastunut tai jopa silloin, kun kompuroin rinteessä ja olin pakotettu miettimään miten pääsen liikkumaan vammoistani huolimatta. Työterveys tekee aivan valtavasti töitä atrialaisten hyvinvoinnin eteen.

Oma työterveyshuolto on ollut heti apuna jopa silloin, kun kompuroin rinteessä ja olin pakotettu miettimään miten pääsen liikkumaan vammoistani huolimatta.

Mainitsematta en suinkaan voi jättää meidän mahtavia henkilöstöravintoloita. Minun ei tarvitse tehdä aamupalaa kotosalla aamujen kiireessä ja ruoka on todella edullista ja monipuolista useine vaihtoehtoineen. Olen aivan ymmälläni siitä, miten he loihtivat meille niin monenmoista hyvää päivittäin. Ja kuinka moni meistä pyörittää näin monipuolista ruokalistaa arkena kotona?

Atria muistaa henkilöstöään myös monella muulla tapaa määrävuosipalkkioiden, merkkipäivämuistamisten ja jopa joulukinkkujen muodossa. Nämä kaikki ovat aivan uskomattomia etuja, joista en ole muiden työnantajien palveluksessa välttämättä päässyt nauttimaan. Näillä isoilla asioilla Atria on saanut minut sitoutumaan omaan työhöni ja mainostan näitä etuja aina, kun joku kyselee työnantajastani.

Atria muistaa henkilöstöään myös monella muulla tapaa määrävuosipalkkioiden, merkkipäivämuistamisten ja jopa joulukinkkujen muodossa.

Korkea palkka ei ole koskaan motivoinut minua tarpeeksi vaihtaakseni sen takia työtä. Palkalla ei siis välttämättä saa mielekästä työtä. Olen kerran vaihtanut töitä siten, että palkkani on laskenut mutta työnkuva muuttui mielekkäämmäksi aivan uuden kokonaisuuden oppimisen myötä. Tämä vaihto maksoi itsensä myöhemmin takaisin korkojen kera uusien työkuvioiden muodossa. Palkkaus motivoi minua reiluuden kautta, eli palkkaus tulee olla suhteutettuna toimenkuvaan ja vastuualueeseen, kuten se Atrialla onkin.

Moni töihin tuleva ajattelee, että kun on korkea koulutus, niin palkkakin on korkea. Usein olen kertonut, että palkkaa maksetaan aina tehtävän vaativuuden mukaan, ei hakijan koulutuksen. Puhun sen puolesta, että elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin raha.

Puhun sen puolesta, että elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin raha.

Motivaatio on aika henkilökohtainen asia ja kaikilla on varmasti ne omat pienet juttunsa, jotka motivoivat. Tällä hetkellä ulkona paistava aurinko saa minut tekemään työni tehokkaasti, että pääsen ajoissa kotiin!

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Minna Kulmala

Minna Kulmala on rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista, pyöräilyä, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minna on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat ihanat kesätyönhakijat.

Lue kirjoittajan muita blogeja