Mestari Forsmanin parempaa kotiruokaa

15.6.2016
Lihan parhaat osaajat Ravintolat Kauppa

Kauhavalla on keittiö, jossa kokataan maukasta ruokaa sopivissa erissä. Moni kauppias on vaihtanut oman keittiön Mestari Forsmanin keittiöön ja tarjoaa nyt palvelupisteessään helposti parhaita makuja.

Mikä on Mestari Forsmanin keittiön idea?

Teemme hyvää ruokaa. Ei ole vitsiä myydä teollista valmista ruokaa palvelupisteissä tai salaattibaareissa. Siellä täytyy pystyä tarjoamaan parempaa ruokaa, ja silloin lähtökohta on, että se täytyy valmistaa eri tavalla. Teemme ruokaa niin kuin sitä tehdään kotona tai ravintolan keittiössä. Esimerkiksi lihapyörykän lihapitoisuus on 59 prosenttia ja taikina tehdään ihan niin kuin se on kautta aikojen tehty kotona.

Valitsemme raaka-aineet huolella, sillä huonoista raaka-aineista ei saa hyvää ruokaa. Kypsennysmenetelmät on valittu raaka-aineiden ja ruokien ehdoilla. Näillä konsteilla teemme sekä maultaan että rakenteeltaan erinomaista ruokaa.

Millainen tiimi on mestari Forsmanin takana?

Valmisruoan kanssa lähes koko ikänsä touhunnut Jouni Mattila on idean isä. Entinen maajoukkuekokki Jyri Hänninen on luonut yhdessä Jounin kanssa Mestari Forsmanin konseptin ja toteutuksen.

Mestari Forsmanin sanomaa levittävät kenttämyyntipäällikkö Ari Perkiö, myyntineuvottelija Tarja Snell-Lehtonen ja asiakasneuvottelija Ville Leppämäki.

Millainen työnjako tiimillänne on?

Jouni Mattila (kuvassa vasemmalla) vastaa koko liiketoiminnasta. Ruoan maittavuus on Jyri Hännisen vastuulla ja hän vastaa valikoimasta, sen kehittämisestä ja reseptiikan toimivuudesta. Ari Perkiö (kuvassa oikealla) hoitaa kenttämyynnin kauppatasolla suur-Helsingin alueella.

Minne työnne tulokset päätyvät?

Ihmisten suuhun. Koko toiminta tähtää tarjonnan parantamiseen valmiiden ruokien osalta. Teemme ruokaa sekä vähittäiskaupan palvelumyynnin että laajemmin Food Servicen tarpeisiin. Aloitimme vähittäiskauppapuoli edellä vuosi sitten.

Onko tämä teille unelmatyötä?

Unelmien työ on uuden luominen ja toimiminen hyvän ruoan parissa. Olemme saaneet toteuttaa näkemyksiämme. Nyt ollaan onnistumisen polun alkumetreillä!

Miten pidätte yhteyttä asiakkaisiin?

Jouni Mattila hoitaa valtakunnallisia asiakkuuksia ja Ari Perkiö pitää yhteyttä pääkaupunkiseudun kauppiaisiin. Sekä vähittäiskaupan että Food Servicen myyntiä hoitavat Atria Suomen kenttämyyntiorganisaatiot. Suurin osa markkinasta on Turku- Tampere-Helsinki-alueella, siksi keskityimme alussa tähän alueeseen. Nyt laajennamme muualle maahan.

Mistä teidät voi bongata?

Kotisivultamme mestariforsman.fi löytyy paljon tarinaa ruoasta. Jounilla ja Jyrillä on työpisteet Helsingissä, mutta puolet Jyrin ajasta kuluu Kauhavalla, missä valmistamme ruoan.

Mistä tankkaatte jaksamista työpäivään?

Energiaa tulee onnistumisesta ja uuden tekemisestä sekä asiakkaiden kanssa työskentelystä. Kauppiaiden kanssa on aina hyvä sparrata asioita, siitä ammentaa intoa ja voimaa. Ei pelkkää kahvia, vaan kontakteja ja hyviä keskusteluja!

Teksti: Mariaana Nelimarkka
Kuva: Elina Hiltunen

Lue myös:

Kauppahallikuja keskellä markettia

Mestari Forsman - aina maku edellä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Jaa