Kesätyö, josta saa paremman mielen!

11.10.2016
Henkilöstö Vastuullisuus

Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, vastaleikatun nurmikon tuoksu leijailee ilmassa ja perhoset lentelevät ympäriinsä - eivätkä pelkästään ympärilläni vaan myös syvällä sisuksissani, kun poljen punaisella polkupyörälläni kohti uutta ja tuntematonta. On koittanut ensimmäinen työpäivä - ensimmäinen päivä “oikeassa työpaikassa”, ja tunnelma on jännittyneisyydestä huolimatta varsin odottava.

Vaikka aikaa tästä ihanasta kesäisestä päivästä on kulunut yli 15 vuotta, muistan edelleen hyvin kirkkaasti tuolloin heränneet tunteet ja ajatukset. Nautin aidosti jokaisesta mukavan työntäyteisestä päivästä tuona kesänä, enkä olisi vielä syksyn saavuttua halunnut palata koulun penkille.

Loistavan työyhteisön lisäksi - kasvavaa pankkitilin saldoa tietenkään unohtamatta - erityisen mielekästä työskentelystä omalla kohdallani teki tunne siitä, että olin oikeasti vastuussa jostain. Vaikka tehtäväni eivät vaatineet monimutkaisia taitoja ja tietoja, oli roolini hyvin tärkeä suuremman kokonaisuuden kannalta, ja aloin oivaltaa vastuun tekevän työstä kuin työstä merkityksellistä. Tuon kesän perusteella odotukseni työhön liittyen ylittyivät monin tavoin, ja rima etenkin tiimihengen ja esimiestyöskentelyn suhteen asettui korkealle.

Erityisen mielekästä työskentelystä teki tunne siitä, että olin oikeasti vastuussa jostain.

Ensimmäiset työkokemukset ovat erittäin mieleenpainuvia ja merkityksellisiä monin tavoin. Ne muokkaavat vahvasti oletuksiamme ja luovat kuvaa siitä, millaista työelämässä on ja millaisessa työpaikassa ja -tehtävässä itse haluamme tulevaisuudessa työskennellä. Myös Atrialla, joka työllisti tänäkin kesänä useita satoja kesätyöntekijöitä, on merkittävä rooli siinä, millainen kokemus työelämästä nuorille syntyy.

Voin tyytyväisenä todeta Atrian kesätyöntekijäkyselyn tulosten osoittavan, että olemme suoriutuneet tässä roolissa erinomaisesti. Kyselyn tuloksista nousee selkeästi esiin kesätyöntekijöille jäänyt hyvä fiilis Atrialla työskentelystä ja kokemus siitä, että kaikki on sujunut odotusten mukaisesti – tai jopa yli. Erityinen kiitos tästä kuuluu vastaajien mukaan ammattitaitoisille esimiehille sekä hyvälle ja rennolle työilmapiirille, jotka tekevät työnteosta Atrialla aidosti mielekästä.

”Esimiehet hoitavat tehtävänsä mielestäni asianmukaisesti ja mallikkaasti, työkaverit ovat mukavia ja minut on hienosti otettu osaksi työyhteisöä. Olen viihtynyt Atrialla todella hyvin.” (Kesätyöntekijä vm. 2016)

Kyselyyn vastanneista lähes 500 kesätyöntekijästä yli 99 % on valmiita tulemaan Atrialle töihin uudelleen ja suosittelemaan Atriaa työnantajana, mikä on kerrassaan upea tulos! Vastaajat ovat pääasiassa hyvin tyytyväisiä rekrytointiprosessin sujuvuuteen, perehdytykseen sekä työnopastukseen.

Kyselyyn vastanneista lähes 500 kesätyöntekijästä yli 99 % on valmiita tulemaan Atrialle töihin uudelleen ja suosittelemaan Atriaa työnantajana, mikä on kerrassaan upea tulos!

Vaikka viime vuosienkin tuloksista on huokunut hyvä mieli ja tyytyväisyys, ovat nämä tulokset taas tärkeänä osoituksena siitä, että teemme täällä asioita oikein. Suurimmat kyselystä ilmenevät kehittämiskohteet liittyvät työergonomiaan, jonka parissa jatkamme edelleen työskentelyä, ja siten pyrimme luomaan entistä parempaa työpaikkaa niin nykyisille kuin tulevillekin työntekijöillemme.

Kyselyn tulosten perusteella uskon vahvasti, että Atrialla työskennelleiden kesätyöntekijöiden odotukset tulevien työpaikkojen suhteen ovat asettuneet korkealle. Vastaajien palautteista esiin noussutta erityisen hyvää yhteishenkeä voi olla hyvinkin haastavaa löytää toisaalta, ja onnistunut johtaminen nostaa rimaa tulevien esimiesten suhteen.

Tämän lisäksi positiiviset kokemukset voivat olla viitoittamassa kesätyöntekijöidemme tulevaisuuden opinto- ja työpolkuja, mistä sain konkreettisen esimerkin keskustellessani erään trainee-hakijan kanssa. Tämä tuleva alan ammattilainen kertoi kesätöiden Atrialla vaikuttaneen häneen siten, että hakeutui opintojen pariin, jotka mahdollistaisivat Atrialla työskentelyn tulevaisuudessa. Melko vaikuttavaa, eikö totta?

Trainee-hakija kertoi kesätöiden Atrialla vaikuttaneen häneen siten, että hakeutui opintojen pariin, jotka mahdollistaisivat Atrialla työskentelyn tulevaisuudessa.

Kiitos tästä onnistuneesta kesästä kuuluu kesätyöntekijöidemme lisäksi jokaiselle atrialaiselle. Meistä jokaisella on joko pienempi tai suurempi rooli tässä suuressa kokonaisuudessa, ja ilman näitä erilaisia rooleja ei kokonaisuus olisi samanlainen. Kiitos ja kumarrus siis kaikille hienosta kesästä ja siitä, että voimme seistä ylpeänä lupauksemme takana: meillä on työ, josta saa paremman mielen!

Näin atrialaiset kesätyöntekijät kuvailivat kokemaansa:

Jaa