Vastuullisuus on arkisia tekoja

24.3.2015
Kotimaisuus & alkuperä Laatu Ruoka & tuotteet Vastuullisuus

Atrian yli 110-vuotinen taival, joka edelleen jatkuu, on osoitus vastuullisuudesta. Vuosisata sitten ei todennäköisesti olla edes pohdittu vastuullisen toiminnan periaatteita kuten nyt, mutta silti on toimittu vastuullisesti ja rakennettu toimintaa kestävälle perustalle.

Atrian on suurena ruokatoimijana tunnistettava ja myös tunnustettava oma vastuunsa. Meidän on tarjottava ihmisille turvallista ja hyvää ruokaa, jota he voivat ilolla syödä. Hyvä ruoka, parempi mieli. Aiheesta lisää voi lukea tänään julkaistusta Atrian yritysvastuuraportista 2014.

Ruoan tuotantoon ja valmistamiseen tarvitaan aina luonnonvaroja. Ne varat jotka tarvitaan, on käytettävä mahdollisimman huolellisesti hyödyksi.

Sama hyödyntämisen periaate koskee ihmisten tekemää työtä ruokaketjun kaikissa osissa. Hyvä työn tuottavuus on vastuullisuutta. Olemme viime aikoina tehneet runsaasti työtä tuottavuuden parantamiseksi ja tuotteiden valmistamisessa muodostuvan hävikin pienentämiseksi. Esimerkiksi arvokasta liharaaka-ainetta ei saa haaskata teollisissa prosesseissa. Olemme saaneet tällä tekemisellä hyviä tuloksia niin talouden, ympäristön kuin myös tuotelaadun näkökulmasta. Näissä kehityshankkeissa kukaan ei ole häviäjän puolella.

 

Meille atrialaisille tärkeää on toimeksi laittaminen. Vastuullisuus on arkista tekemistä tiukassa liitoksessa jokaiseen operaation, olipa kyse annostelulaitteen tarkkuuden säädöstä tai asiakassuhteen strategisesta kehittämisestä. Meillä on vastuullisuuden alueella kehittämisen mahdollisuuksia erityisesti uudistuvan ja kehittyvän teknologian hyödyntämisen avulla. Nämä mahdollisuudet olemme hyödyntäneet ja tulemme hyödyntämään myös jatkossa.

Ihmisten kiinnostus ruoan ja ruoan raaka-aineiden alkuperään on kasvussa. Osittain syynä on ruokaturvallisuuden ja kestävän tuotantotavan merkityksen korostuminen, mutta kyseessä on myös kansantalouden tulevaisuuden rakentaminen arkisten ostopäätösten avulla.

 

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Juha Gröhn

Juha Gröhn on Atria-konsernin eläkkeelle jäänyt toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.

Lue kirjoittajan muita blogeja