Vastuullista kesäduunia nuorille

05.5.2015
Grillaus Henkilöstö Kesätyö

Atrialla kesä on alkanut. Olemme rekrytoinnista saaneet soittaa jo useille sadoille nuorille ja kertoa, että meillä on heille kesätyöpaikka. Kesätyöntekijöistä jo yli 300 on aloittanut työnsä.

Olemme tänäkin vuonna mukana Vastuullinen kesäduuni  –kampanjassa. Meille oli itsestään selvää lähteä mukaan kampanjaan, sillä hyvän kesätyön periaatteet ovat meillä todellisuutta. Hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus ovat aina olleet Atrialla tekemistä ohjaavia periaatteita.

Kesätyöntekijöillä on suuri merkitys Atrialle. Palkkaamme vuosittain noin 600 kesätyöntekijää varmistamaan kesän onnistumisen. Kesätyön kautta on moni vanhempikin atrialainen aloittanut uransa, joten kesätyön kautta nuoret pääsevät tutustumaan hyvän ruoan tekemiseen ja erityisesti näyttämään meille osaamisensa ja motivaationsa. Jokainen kesätyöntekijä on meille potentiaalinen tulevaisuuden atrialainen.

Nuoret ovat tärkeitä Atrialle, mutta kesätöillä on myös valtava merkitys nuorille. Kesätyö kasvattaa vastuunottoon ja itsenäisyyteen. Parhaimmillaan kesätyö viitoittaa nuoren tulevaisuutta, kannustaa opiskelemaan ja vaikuttaa opiskelualan valintaan. Me tietenkin toivomme, että mahdollisimman moni valitsisi elintarvikealan opinnot. Toimimme alalla, jossa tarvitaan yhtä lailla niin teknisen alan osaajia, luovia ihmisiä kuin kaupallisestikin ajattelevia. Työtehtäviä on laidasta laitaan asiantuntijoista tuotannon tehtäviin. Vaikka elintarvikealallakin trendit vaikuttavat, ruoanvalmistus on moniin muihin aloihin verrattuna vakaa. Ruokaa valmistetaan ja nautitaan joka päivä.

Olemme mielestämme onnistuneet nuorten kanssa, sillä 98,7 % viime vuoden kesätyöntekijäkyselyyn vastanneista olisi valmiita tulemaan uudelleen Atrialle kesätöihin ja myös suosittelemaan Atriaa työnantajana. Parasta kesässä Atrialla ovat monen kesätyöntekijän sanoin loistavat työkaverit ja innostunut tekemisen meininki.

"Avoin ja vastaanottavainen tunnelma, juttu luistaa kaikkien kanssa ja toimeentulo on hyvää. En tunne itseäni ulkopuoliseksi ja töihin on aina kiva tulla jo hyvän porukan takia. Lämmin henki pitää lämpimänä kylmissä tiloissa." (Atrian kesätyöntekijä 2014)

Jaa