Priimaa pukkaa valvonnan alla

27.3.2015
Kotimaisuus & alkuperä Laatu

Oletteko huomanneet, että Atria ei ole vain paikallinen nyrkkipaja Seinäjoen Itikanmäellä? Atria on valtakunnallisesti ja pohjoismaisestikin ajateltuna merkittävä ruoan valmistaja: Suomessa markkinajohtaja omassa sarjassaan. Iso viitta tuo mukanaan myös ison vastuun omista tekemisistään.

Median silmissä olemme kiinnostava hyvässä – ja valitettavasti vielä kiinnostavampi pahassa. Toimintamme vastuullisuutta ja vaatimustenmukaisuutta valvotaan monelta taholta: viranomaiset, sertifioijat ja asiakkaat. On tarkastuksia ja auditointeja, katselmointeja ja kierroksia. Mutta mikään näistä ei tee meitä autuaaksi, ellei päivittäinen toimintamme täytä meille asetettuja vaatimuksia. Erinomaisuuttamme punnitaan päivittäin kuluttajien ja asiakkaiden toimesta.

Kuluneen vuoden aikana etenkin Food Safety System Certification (FSSC 22 000) -elintarviketurvallisuuden setifiointijärjestelmään valmistautuminen on aiheuttanut melkoista täpinää Atrian laatuorganisaation ja aika monen muunkin atrialaisen osaston tekemisissä. Sertifioinnin avulla Atria pystyy yrityksenä vakuuttamaan asiakkaille ja kuluttajille, että toimintamme on kyseisen tuoteturvallisuusstandardin tasoista ja luotettavaa.

Yksittäisen tuotteemme ainut vakuutustodistus on toimiva omavalvonta. Meidän atrialaisten työarjesta löytyy lippulappua ja kuponkia, joiden täyttäminen saattaa tuntua välillä yhdentekevältä, mutta omavalvontaa tehdään nimensä mukaisesti meitä itseämme varten. Omavalvonnalla varmistutaan, että tuotteet ovat kunnossa. Jos saamme viestin, että jokin on pielessä, omavalvontaan liittyvät päivittäiset kirjaukset ovat ainut vakuus ja todistusaineisto, minkä perusteella me Atrialla pystymme arvioimaan tuoteturvallisuuteen liittyviä riskejä ja rajaamaan mahdollisia vahinkoja.

Sekä lainsäädännön, asiakkaiden että kuluttajien vaatimustaso kiristyy jatkuvasti. Ison toimijan vastuu ei ole pelkästään pysyä juoksussa mukana, vaan näyttää tietä. Meidän on oltava asiakkaiden ja kuluttajien luottamuksen arvoisia joka päivä. Mielellään tietysti myös parempia kuin kilpailijat Siksi me Atrialla emme tee asioita niin kuin ennenkin. Siksi me elämme jatkuvassa muutoksen ähkyssä. Se on tärkeää, koska haluamme menestyä jatkossakin.

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Maria Hammarberg

Maria Hammarberg on Atrian vastuullisuuspäällikkö. Hänestä on hienoa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma kohtaa hänen omansa suomalaisen työn ja ruoan arvostuksessa. Hän kokee, että Atrialla tehdään töitä tinkimättömällä ammattitaidolla, laadukkaasti. Vapaa-ajallaan Maria viihtyy perheen parissa kotoillen tai ulkoilusta nauttien. Iloa arkeen hän saa jälkikasvunsa edesottamuksista ­– jos eivät lasten jutut naurata heti sattuman hetkellä, niin hymyilyttävät ne viimeistään illalla. Maria on taitava laittamaan pöydän koreaksi niin arjen kiireessä kuin juhlassakin, Atrian tuotteilla se ei ole edes vaikeaa. Marialle ruokaan liittyvät valinnat ovat myös mitä suurimmassa määrin rakkautta ja huolenpitoa niin ruokailuhetkessä lähimmäistä kohtaan kuin tulevaisuuteen ulottuvina vaikutuksina koko yhteiskuntaa kohtaan.

Lue kirjoittajan muita blogeja