Makua työelämästä

14.4.2015
Grillaus Henkilöstö Kesätyö

Atria tarjoaa joka vuosi töitä useille sadoille kesätyöntekijöille. Olemme jo pitkään olleet etuoikeutettuja siinä, että moni kesätyöntekijä hakeutuu meille useana kesänä peräkkäin. Joka vuosi saamme joukkoomme kuitenkin myös aivan uusia työkavereita. Vuonna 2014 heitä oli jopa ennätykselliset 40 prosenttia kaikista rekrytoiduista. Meidät tunnetaan perinteistä ja atrialaiset ovat kovia tekemään töitä. Atria on siis hyvä paikka antamaan nuorille makua työelämästä.

Toivomme, että mahdollisimman moni löytää elintarvikealalta itselleen sopivan ammatin tai saa kipinän lähteä opiskelemaan alaa. Kesän jälkeen on aina mukava lukea kesätyöntekijöiden palautteita. Usein esille nousee se tosiasia, että tuotannollinen työ on raskasta. Silti palautteet ovat erittäin positiivisia ja työilmapiiriä ja työkavereita pidetään aivan mahtavina. Tässä varmaan suurin syy siihen, että saamme monet heistä takaisin myös seuraavana vuonna.

Kokemukset työelämästä ovat erittäin tärkeitä ja antavat meille paljon uusia oppeja elämänkoulusta. Voisi jopa todeta, että kesätyö on paras luokkahuone ikinä. Missä muussa opinahjossa pääsee kokemaan niin kokonaisvaltaisesti elämää, kuin työharjoittelussa tai kesätyössä. Onnistumiseen tarvitaan aina sopivassa suhteessa kunnianhimoa, rohkeutta ja nöyryyttä. Kunnianhimoa pyrkiä kohti tavoitteitaan ja olla luovuttamatta haasteellisissa tilanteissa sekä rohkeutta tuoda uusia ajatuksia ja jopa työtapoja kaikkien tietoisuuteen. Samalla kuitenkin nöyryyttä kuunnella ja ottaa oppia pitkän linjan ammattilaisilta. Meillä pitkän linjan ammattilaisilla onkin aika suuri vastuu luoda omasta työpaikastamme hyvän mielen työpaikka, jottame kaikki viihdymme täällä ja saamme tänne aina uusia "elämänkoululaisia".

Jaa

Kirjoittajan kuva
Kirjoittanut

Minna Kulmala

Minna Kulmala on rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa luonnossa liikkumista, pyöräilyä, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minna on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat ihanat kesätyönhakijat.

Lue kirjoittajan muita blogeja