Blogikisan voittaja: Näin minusta tuli Atrialainen

31.7.2015
Grillaus Henkilöstö Kesätyö

Alla oleva teksti voitti Atrian Minun kesäblogini –kirjoituskilpailun. Nimettömänä pysyttelevä kirjoittaja sai palkinnoksi lipun Seinäjoen Vauhtiajoihin.


Näin minusta tuli Atrialainen

Leimataan ensimmäiseksi sinut sisään ja mennään sitten aamupalalle. Oho, olin kotona siis syönyt kiireellä aivan turhaan; täällähän on tarjolla vaikka mitä! Valitsen valmiiksi tehdyn leivän sekä kyytipojaksi teetä ja seuraan esimiestäni pöytään istumaan. Aurinko paistaa ja ruokalan ikkunoista avautuva peltomaisema jokineen näyttää vähän epätodelliselta toisella puolella taloa sijaitsevaan isoon parkkialueeseen nähden. Olo on silti hyvin kotoinen; pitäähän traktoreita ja ”aakeeta laakeeta” näkyä, kun kerran Etelä-Pohjanmaalla ollaan.

Esitellään sinut pikaisesti työkavereillesi ja käydään sitten läpi joitain käytännön asioita. Tervehdin kymmenkuntaa ihmistä enkä muista yhdenkään nimeä. Ehkä ne viikon päästä jäisivät mieleen jotenkuten. Työsopimusta allekirjoittaessani tunnen ylpeyttä saamastani mahdollisuudesta, ja mielenkiinnolla kuuntelen, mistä kaikesta pääsen Atrialaisena hyötymään. Oma työterveysasema, ravintoetu sekä alennukset uintimaksuista kuulostavat tosi mahtavilta!

Nyt jokainen voisi vuorollaan kertoa hieman itsestään. Istun lähimpien kollegoiden kanssa pöydän ympärillä ja kuuntelen, millaisia taustoja kenelläkin on. Useammalla on aikuisia lapsia, osa tykkää juhlimisesta viikonloppuisin ja asuinpaikoiksi ilmenevät Seinäjoki ja sen lähikunnat. Kaikki kuulostavat vallan tavallisilta ihmisiltä ja vaikka oma elämäntilanne poikkeaa joiltain osin muista, on tunnelma silti lämmin ja tuntuu, että näiden ihmisten pariin minä kuulunkin. Tiedossa on siis mukavia kahvipöytäkeskusteluja ja asiantuntevaa opastusta.

Seuraavaksi päästäänkin varsinaisen työn touhuun. Istahdan konttorituoliin tietokonepöydän ääreen ja opastajani kanssa alamme käydä asioita läpi yksi kerrallaan. Aikaisempi alan työkokemus auttaa monien asioiden ymmärtämisessä, mutta paljon on yksityiskohtia, jotka täytyy erikseen opetella ”Atrian tapa toimia”-periaatteella. Isossa yrityksessä täytyy olla selkeät pelisäännöt ja vaikka ne joissain kohdin tuntuvat kohtuuttoman tiukilta, ovat ne silti kaikkien etu ja helpottavat yhtenäisen linjan pitämistä. Päivien kuluessa on hienoa huomata, miten osaaminen kasvaa ja oma työpanos todella vaikuttaa koko tiimin toimintaan.

Nyt takana on jo useita päiviä Atrialaisena ja ensimmäisen päivän sekä ensimmäisten viikkojen tuntemukset ovat vain vahvistuneet. On hienoa päästä nauttimaan henkilökuntaeduista, joista monessa muussa työpaikassa voi vain haaveilla. Esimerkiksi henkilökuntamyymälän erikoistarjoukset ovat aivan loistava etuus, eikä järjestetyn ryhmäliikunnan arvoa sovi vähätellä. Myös omat työkaverit ovat osoittautuneet alkutuntemusten arvoisiksi: apua voi aina kysyä. Ja mikä parasta, työnteko on kivaa!

Nimim. Toimihenkilö Itikanmäeltä

Jaa