Tervetuloa Atrian Hyvä ruoka – parempi mieli -blogiin!

07.5.2014

 

Hyvä ruoka – parempi mieli –blogissa atrialaiset, elintarvikealan parhaat kotimaiset asiantuntijat, kirjoittavat kuluttajaa kiinnostavista ruokaan, ruoantuotantoon, työhön ja vapaa-aikaan liittyvistä aiheista.

Teksteissä käsitellään niin ruoan turvallisuutta ja terveellisyyttä, eläinten hyvinvointia, Atrian vastuullisuutta ja ruoan tuotannon kotimaisuutta kuin kevyempiä atrialaisten arkeen kuuluvia hetkiäkin. Myös atrialainen työelämä on vahvasti läsnä.

Kirjoittajina äänensä kuuluviin kajauttavat Atrian asiantuntijat kesätyöntekijöistä aina johtoryhmään asti.

.Atria Oyj:n toimitusjohtaja Juha Gröhn. Kuva: Ilkka Ärrälä. Juha Gröhn on Atria-konsernin toimitusjohtaja. Hänelle ruoka on rakas toimiala, koska hyvää, laadukasta ruokaa on hienoa valmistaa ja kaupata. Toimeliaan miehen arki on usein kiireistä, ja Juhan tavoitteena onkin oppia ottamaan elämä välillä vähän rennommin. Hänet saavat hyvällä tuulelle arjen hauskat tapahtumat sekä muiden ihmisten hymyt. Vapaa-ajallaan Juha rentoutuu hyvän ruoan, lukemisen, metsätöiden, mökkeilyn ja liikunnan parissa. Ruokabravuureita miehellä on monia. Esimerkiksi kokonaisena puuhiiligrillillä paistettu, yrteillä ja kasviksilla täytetty naudan sisäfilee tai leivinuunissa ylikypsäksi paistettu vain suolalla maustettu sian lapa, etuselkä tai kylki – tämän ruoan voi huolettaa heittää aamulla metsään lähtiessä uuniin ja nauttia illalla mökille palatessa.
mikaalafossiMika Ala-Fossi on Atria Suomen toimitusjohtaja. Hän on nähnyt jo pitkän taipaleen yrityksen matkaa ja sen kehityksen maakuntasarjapeleistä kansainvälisten areenojen sarjaan. Tätä kehitystä hän katsoo erityisellä ylpeydellä. Mika nauttii hetkistä, kun pääse eteläpohjanmaalaisille markkinoille, pesäpallopeliin tai mihin tahansa tapahtumaan, jossa käristetään perinteistä ”kärväriä” – niissä hetkissä, käristemakkara kourassaan, hän aistii aidosti hyvää yhteistä fiilistä. Vapaa-ajallaan mies rentoutuu metsä-, metalli-, puu- ja maatöiden parissa. Talvisin lähes kaikki vapaa-aika hujahtaa jäähallien uumenissa kiekkojunioreita valmentaen. Mika nauttii mieluisimmin ateriansa kaikessa rauhassa aamukuuraisen Alajoen peltomaisemassa toisessa kädessään kahvikuppi ja toisessa lauantaimakkaravoileipä.
jarileijaJari Leija on Atria Suomen varatoimitusjohtaja sekä yrityksen tytäryhtiöiden A-Tuottajien ja A-Rehun toimitusjohtaja. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan, koska arvostaa yhtiön erinomaista yrityskulttuuria. Työn puolesta kiireinen mies viettää vapaa-aikansa mieluiten perheen ja ystävien parissa seurustellen. Jarin suupielet houkuttelevatkin hymyyn juuri hyvä ruoka ja sen ympärillä vietetty aika yhdessä lähimmäisten kanssa. Juhlahetkinä hän taikoo pöytään hyvän pihvin onnistuneesti paistettuna, maukkailla lisukkeilla – laadukasta viiniä unohtamatta.
olliOlli työskentelee Atrian rahoitusjohtajana. Atrialaisuudessa hän arvostaa sitä, että yrityksessä on erittäin hyvä työilmapiiri, joka näkyy menestyksekkäänä tekemisenä ja siinä mitä saadaan aikaan. Ollin saavat hyvälle mielelle mukavat työkaverit, maukas ruoka sekä hyvä komediaelokuva tai kirja. Hän harrastaa muun muassa kuntosalilla treenaamista ja rullaluistelua tai pyöräilyä Espoon merimaisemissa sekä soittaa sähkörummuilla 1970- ja 80-lukujen heavy-klassikoita. Arkena Olli kokkaa mielellään aasialaistyyppisiä ruokia broilerista tai possusta. Juhlahetkiin hän tirauttaa pannulla sopivan kypsäksi Atrian takuumurean naudan pihvin.

 
taneliTaneli on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee AtriaSika-ketjun laatupäällikkönä. Hän on ylpeä atrialaisuudestaan, koska Atria on ainoa tuottajaomisteinen ja sataprosenttisesti suomalaisuuteen sitoutunut lihatalo. Hän arvostaa sitä, että yritys on tehnyt suomalaista ruokaa suomalaisille jo 110 vuoden ajan. Vapaa-ajallaan Taneli lukee, rakentelee, veneilee ja ulkoilee – toiveena olisi tulevaisuudessa kehittyä myös entistä paremmaksi telemark-hiihtäjäksi. Hänen ruokabravuurinsa on ”Juleribbe” eli norjalaisittain joulupöytään valmistettu porsaan paahtopaisti.

marikaMarika työskentelee liha- ja siipikarjatuotteiden tuotekehityspäällikkönä. Hän arvostaa sitä, että Atrialla ollaan, mitä luvataan – asiat tehdään reilusti, reippaasti ja rempseästi. Hänen ammatillisena tavoitteenaan on oppia tuntemaan kuluttajien tarpeita entistä paremmin, jotta hän osaisi ennakoida kuluttajien toiveita ja tarpeita jopa viiden vuoden päähän. Marika rentoutuu kesällä mökkeillen, meloen ja uiden. Talvisin hän nauttii hiihtämisestä ja pulkkamäestä, jonne hän nykyisin pääsee luontevasti lastensa varjolla livahtamaan. Helposti innostuvan Marikan suu kääntyy helposti hymyyn hulvattomien työkavereiden hauskoista jutuista – kotosalla ilon hetkiä tarjoavat kaksi alle kouluikäistä pojanviikaria. Hänen ruokabravuurinsa on uuniperunat, hunajajuurekset ja naudan pippurifilee kermakastikkeella.
.
katjaKatja työskentelee Atrian tuotekehittäjänä. Kipinän ammattiinsa Katja sai isoäidiltään – työ ruoan parissa on hänelle kutsumusammatti. Työnantajaansa hän arvostaa etenkin siksi, että yrityksen juuret ovat suomessa ja kotimaisissa tuottajissa. Vapaa-ajallaan Katja harrastaa kotimaanmatkailua yhdessä perheensä kanssa. Talvisin Lapin laskettelumatka tuo elämään jotakin sellaista mitä odotetaan läpi pimeän syksyn. Kesällä Katja singahtaa koiran kanssa lenkille mieluiten aamulla, kun kaikki muut vielä nukkuvat. Katja nauttii siitä, että saa laittaa ruokaa isolle, mieluiten mahdollisimman puheliaalle, seurueelle läheisiä ja rakkaitaan. Silloin hänen hyppysissään tuunautuvat kokeellisemmatkin reseptit – ahkera reseptien testaaja ei nimittäin valmista samanlaista ruokaa kahta kertaa.
ViviliVivili työskentelee Korppikallion Konsernin pääjohtajana eli Pieksämäen siitossonni­kasvattamon, ”poikakodin”, rehtorina. Atrialaisuus edustaa hänelle suomalaista tinkimätöntä ammattitaitoa, parasta laatua ja jatkuvaa kehitystä, josta ketjun jokainen lenkki pitää ylpeyttä tuntien kiinni joka ikinen päivä. Vivili saa suurta nautintoa kovasta vauhdista niin hevosen kanssa esteillä, kuin autolla mutkaisella soratiellä. Vastapainona tälle toimii joka-aamuinen jooga ja leppoisa puutarhanhoito. Vivili rakastaa syömistä, mutta ei koe olevansa kummoinen kokki. Laiskana ruoanlaittajana kaikki uunissa pitkään hautuva on hänen juttunsa. Yksi hänen suosikkiruoistaan on oma pihvinaudan liha ja juurekset homejuuston sekä kerman kera miedossa lämmössä pitkään haudutettuna.
janneJanne työskentelee pakkauskehityspäällikkönä. Hän arvostaa Atriaa, koska kokee yrityksen olevan edelläkävijä muun muassa pakkauksiin ja ruoanlaittoon liittyvien haasteiden ratkomisessa. Pienten lasten isänä Janne ei ehdi varsinaisesti harrastaa, mutta sanomalehti ja kahvikuppi aamutuimaan auttavat häntä rentoutumaan. Silloin tällöin hän ehtii squash-kentälle tai perheen kanssa laskettelemaan. Lisäksi nikkarointi kotitarpeisiin luontuu näppäräsormiselta Jannelta kätevästi. Jannen tulee hyvällä mielelle lasten aidosta hymystä. Arkisin hän kokkailee perheen pienten ruokakriitikoiden ruodittavaksi jotakin ohjeita kaihtavaa ”iskän erikoista”. Paremmalla ajalla Janne valmistaa mielellään pitkään haudutettuja liharuokia – revittyä possua tai hapankaalipossua.

minnaMinna on  rekrytointiasiantuntija. Hän harrastaa muun muassa ulkoilua, remontointia, elokuvia ja musiikin kuuntelemista. Minnan nelihenkisen perheen arkea piristää myös koira. Minnan on touhukas tyyppi ja tekee luontevasti montaa asiaa yhtä aikaa. Tämä näkyy myös hänen kokatessaan, sillä ruoka on saatava pöytään nopeasti ja helposti. Siksi broilerin fileesuikaleet ovatkin Minnan ruokabravuuri: ne taipuvat kätevästi moneen muotoon. Minna on erittäin ylpeä Atriasta työnantajana – hymyn hänen kasvoilleen etenkin keväisin tuovat kyvykkäät ja innokkaat kesätyönhakijat.
AnnaAnna työskentelee sika- ja nautatuoteryhmästä vastaavana tuoteryhmäpäällikkönä. Hän nauttii siitä, että saa olla eturintamassa kehittämässä suomalaista ruokakulttuuria eteenpäin. Anna rentoutuu kutomalla villasukkia sohvan nurkassa tai vaihtoehtoisesti lenkkeilemällä ja lujaa. Hän on luonteeltaan vilkas, innostuu asioista helposti ja on perinyt äidiltään ominaisuuden nauraa vedet silmissä. Arkisin Anna kokkaa helppoa ja vaivatonta arkiruokaa – viikonloppuisin ruoanlaittoon panostetaan enemmän. Vaikka perheen teini-ikäinen poika söisi nälkäänsä vaikka pieniä kiviä, pyrkii Anna aina huolehtimaan, että joka aterialla tarjotaan possua, broileria tai nautaa ainakin jossakin muodossa.
tuomasTuomas on ammatiltaan eläinlääkäri ja työskentelee laatupäällikkönä AtriaNauta-ketjussa. Luonteeltaan pohdiskelevan Tuomaksen suupielet kääntyvät hymyyn elämästä itsessään. Hän rentoutuu missä tahansa muutaman syvän hengityksen tahtiin, mutta mieluiten tekee sen maastossa hiessä päin. Tuomaksen ruokabravuuri on ”suomalaiskansainvälinen hyvinvointiateria”, jonka alkupalana nautitaan ruisleipää avokadolla, raejuustolla ja mustikoilla, pääruokana oman puutarhan yrteillä maustettua paahtopaistia ja lisukkeena maustettuja mungopapuja sekä puikulaperunoita. Aterian jälkiruoaksi Tuomas tarjoaa survottuja oman puutarhan omenia raejuustolla ja auringonkukan siemenillä, lorauksella tyrnimehua ja lusikallisella juoksevaa hunajaa.
HannaHanna työskentelee markkinointipäällikkönä alkutuotannossa. Hän on ylpeä atrialainen etenkin siksi, koska yritys sitoutuu sataprosenttisesti suomalaiseen lihaan. Työssään  markkinoinnissa Hanna haluaisi pystyä välittämään kuluttajille entistä paremmin tietoa siitä, miten ammattitaitoiset tuottajat kasvattavat hyvinvoivia eläimiä. Hannan suun herähdyttävät hymyyn keväisin syntyvät pikkuvasikat, työmatkan varrella majaileva pehmisauto ja äidin tekemä jauhelihakastike. Hanna on erityisen hyvä tekemään ruokakuvapäiväkirjoja matkaillessaan. Hänen ruokabravuurinsa on lasagne.
annerAnne R.
työskentelee broilerrehujen kehityspäällikkönä. Tälle maitotilan tyttärelle kotimainen elintarviketuotanto on aina ollut sydämen asia. Atria käyttää vain kotimaista lihaa ja tekee täysillä töitä kotimaisen ruoantuotannon puolesta – siksi työpaikka Atrialla tuntuu Annesta erityisen arvokkaalta. Vapaa-ajallaan hän on intohimoinen puutarhuri, ja omassa maassa kasvavatkin muun muassa peruna, sipulit ja erilaiset yritit. Lisäksi hän omistaa ja harrastaa yhdessä miehensä kanssa hevosia. Annen ruokabravuuri on tuunattu karjalanpaisti. Alkupalaksi hän tarjoaa itse tehtyä kukkakaalikeittoa, joka maistuu todistetusti myös puolisolle ja perheen kahdelle pojalle.

jariJari työskentelee Atrian asiakkuuspäällikkönä. Hän on ylpeä siitä, että saa työskennellä kotimaisessa yrityksessä, jonka toiminta näkyy valtakunnallisesti koko Suomessa. Hän kokee, että atrialaiset ammattilaiset ovat aidosti asiakkaan asialla työssään. Jarin saavat hymyilemään iloiset kasvot ruokapöydän ympärillä ja onnistuneen ruoan maku. Hän harrastaa kesäisin uistelua Pielisen aavalla. Talvella Jarin löytää sivakoimasta hiihtoladuilta tai pistämällä jalalla koreasti tanssikursseilla. Erityisinä merkkipäivinä hän nautiskelee mieluiten juhlavaa liharuokaa. Arjen pyörityksessä reseptit hukkuvat helposti Jarin käsissä, ja ruoat valmistuva siten luovasti improvisoiden.
leenaLeena työskentelee Atrian alkutuotannossa. Kesäisin hän rentoutuu uittamalla varpaitaan liplattavassa järvivedessä. Talvisin veri vetää laduille: parhaiten suksi luistaa ja mieli lepää napapiirin pohjoispuolella. Tehokkaaksi matkanjärjestäjäksi tunnustautuva Leena viihtyy mainiosti myös perheen yhteisillä matkoilla etelän lämmössä. Leenaa hymyilyttävät mukavat ruokapöytäkeskustelut sekä kaikki ruoat, joissa on kermaa, pekonia, aurajuustoa tai kaikkia näitä samalla kertaa. Hänen ruokabravuurinsa onkin viljapossun lankkupihvistä kiedottu rulla, jonka sisään tulee pekonia ja aurajuustoa. Leena on ylpeä työnantajastaan, sillä hänen mielestään Atria on vastuullinen ja uudistuva yritys, joka tekee ihmisten elämästä parempaa tarjoamalla mahdollisuuksia hyviin ruokahetkiin arjessa ja juhlassa.
ullaUlla on ammatiltaan maatalousyrittäjä. Hänestä on hienoa työskennellä tuottajana juuri Atrialle, joka arvostaa suomalaista lihantuotantoa. Toimeliaan tyyppinä Ullalla on usein tapana haalia itselleen välillä vähän turhan paljonkin tekemistä, mutta vapaa-ajallaan hän irtautuu velvollisuuksista tehokkaasti perheensä kanssa patikoiden ja ratsastus­harrastuksen parissa yhdessä tyttärensä kanssa. Ullan saavat hyvälle tuulelle hänen oma hullunkurinen perheensä, positiiviset ihmiset ja perheen lemmikkilehmä, Jemina. Herkutteluhetkiin hän kokkaa omaa ruokabravuuriaan Atrian takuumureaa naudan sisäfileetä ja kermaperunoita.

anneAnne H. on Atrian laatupäällikkö. Annesta on hienoa työskennellä yrityksessä, jonka arvomaailma kohtaa hänen omansa suomalaisen työn ja ruoan arvostuksessa. Hän kokee, että Atrialla tehdään töitä tinkimättömällä ammattitaidolla, laadukkaasti. Vapaa-ajallaan Annen tapaa pesäpallokentillä tai kokeilemassa uusia lajeja ennakkoluulottomien työkaveriensa innoittamana. Iloa arkeen hän saa jälkikasvunsa edesottamuksista ­– jos eivät lasten jutut naurata heti sattuman hetkellä, niin hymyilyttävät ne viimeistään illalla. Anne on taitava laittamaan pöydän koreaksi niin arjen kiireessä kuin juhlassakin tuunaamalla Atrian valmisruokia ja puolivalmisteita. Niillä hän ruokkii perheensä ylpeydellä ja täysin huoletta – silloin hän ainakin tietää, miten ja minkälaisista raaka-aineista ruoka on valmistettu.
kimmoKimmo on työskennellyt yrittäjänä ja Atria Mestarina jo vuodesta 2001 lähtien. Hän on ylpeä, mahdollisuudestaan tehdä oman työnsä kautta tunnetuksi kotimaisia laadukkaita Atrian tuotteita. Asiakastyössä on valttia omata hurttia, tilanteeseen sopivaa huumoria­, ja sitä hyväntuuliselta Kimmolta löytyy kosolti. Hän rentoutuu kesällä tekemällä kanoottiretkiä Suomen vesistöissä ja syksyllä jokavuotisella Lapin kalastusreissulla. Kimmon kesän ruokabravuuri on grillattu naudanmaksa uusien perunoiden ja tankoparsan kera
.suviSuvi on ammatiltaan broilerintuottaja ja maatalousyrittäjä. Hän on ylpeä pohjalaisuudestaan, ja kokee myös atrialaisuuden edustavan pohjimmiltaan juuri pohjalaisia arvoja: sitä että tehdään kaikki aidosti, sisulla ja täydestä sydämestä. Suvi selviää Suomen pitkistä, synkistä talvikuukausista ajattelemalla hetkiä omassa kesäkeittiössä, missä valmistuu niin aamiainen, lounas, illallinen kuin yöllinen huikopalakin. Tuottajien asiaa aktiivisesti ajavan naisen saavatkin iloiselle mielelle juuri kesä, ystävät, skumppa ja grilli. Vaikka broilerintuotannossa ei Suvin mukaan ole eroa arjella ja pyhällä, niin perheessä vuoden jokaista viikonloppua juhlistetaan kolmen ruokalajin illallisella. Ruoanlaittoa rakastavan Suvin ehdoton ruokabravuuri ovat grillatut, savuiset vaahterasiirappi-ribsit.
sofiaSofia on työskennellyt usean vuoden ajan eri tehtävissä Atrian kesätyöntekijänä – viimeisimpänä yrityksen viestinnässä. Sofia arvostaa kesätyönantajansa tavoin suomalaisuutta sekä atrialaisia työkavereitaan, jotka tekevät hyvässä yhteishengessä parhaansa kotimaisen laaturuoan eteen. Viestintää opiskelevan Sofian tavoitteena on valmistua opinnoistaan pian. Vapaa-ajallaan hän harrastaa ratsastusta sekä tokoa ja agilitya koiriensa kanssa. Hänet saavat hymyilemään kesä, kaverit ja hyvä ruoka. Sofian ruokabravuuri on kanapasta pesto- tai tomaattikastikkeella.
juhaJuha on ammatiltaan broileryrittäjä ja maanviljelijä. Hän kokee, että atrialaisuudessa korostuu erityinen yhteenkuuluvuus – sekä onnistumiset että haasteet ovat yhteisiä. Juha on erittäin ylpeä saadessaan kuulua Atrian Perhetilallisiin. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolisesti muun muassa liikuntaa: lentopalloa ja kuntosalilla treenaamista, talvella hiihtämistä. Juhlahetkeen Juha kokkailee alkuun leivitettyä valkohomejuustoa pannulla pariloituna mustaviinimarjahillon kera, pääruuaksi konjakissa liekitettyä sisäfilettä, sipulia, kasviksia ja salaattia. Jälkiruuaksi oman puutarhan luumuruukkua. Juha tulee hyvälle mielelle antamisen ilosta ja onnistumisista omassa työssään.
raijaRaija työskentelee markkinoinnissa. Atrialaisuus edustaa Raijalle mielikuvaa pellolta pöytään – kotimaisen lihan puolesta puhuminen on hänelle kunnia-asia. Raija haluaa oppia ja ymmärtää elämää kaikessa sen moninaisuudessaan. Hän harrastaa muun muassa pyöräilyä ja uimista, saunoo ja marjastaa sekä tapaa mielellään ystäviään hyvän ruoan äärellä. Tammikuussa blinit muikunmädillä muikistavat Raijan huulet ja juhannuksena grilliribsit kasvisnyyteillä saavat hänet hymyilemään. Raijan oma ruokabravuuri on naudan sisäfilee, punaviinikastikkeella ja uunikasviksilla.
elisaElisa on Atrian asiakkuuspäällikkö. Hän arvostaa sitä, että atrialla yrityksen visiota tavoitellaan erinomaisessa yhteishengessä ja hyvällä tekemisen meiningillä. Elisa työskentelee AtriaNauta-ketjussa. Hän haluaisi oppia ymmärtämään entistä paremmin naudan sielunmaisemaa ja sitä, mitä eläimet yrittävät ihmiselle viestittää. Myös Elisan vapaa-aika kuluu tiiviisti eläinten seurassa, sillä hän harrastaa muun muassa kouluratsastusta ja jälkikokeita koiriensa kanssa. Luonteeltaan Elisa on innostaja ja saa energiaa, kun onnistuu innostamaan asiakkaita ja työkavereita huimaaviin suorituksiin. Tärkeisiin arkisiin hetkiin hän kokkaa mieluiten makaronilaatikkoa – se on ruokana helppo, nopea ja taatusti myös lasten mieleen.

ElinaElina työskentelee markkinointipäällikkönä. Hän on ylpeä omasta atrialaisuudestaan: siitä, että Atria käyttää suomalaista lihaa ja on suomalainen, rehti yritys. Elina hymyilee hyville tyypeille ja hauskoille jutuille. Urheilu itse tehtynä tai penkiltä katsottuna rentouttaa parhaiten. Elina ei brassaile kokkaamisillaan, mutta kun vaikutus pitää tehdä, se tehdään oluthöystetyllä merimiespadalla.

Susanna työskentelee kehityspäällikkönä AtriaNauta-ketjussa.Susanna työskentelee kehityspäällikkönä Atria Nauta-ketjussa. Hän on ylpeä työstään, sillä hän saa tehdä töitä kotimaisen naudanlihan ja sitä tuottavien ihmisten kanssa. Samalla hän saa olla mukana suomalaisen maaseudun elinvoimaisessa kehitystyössä ja pääsee vaikuttamaan eläinten oloihin. Susannan saavat hymyilemään tutut tuottajatilanimet lihapaketeissa kaupan hyllyssä. Vapaa-ajallaan hän rentoutuu parhaiten paikassa, jossa näkee kauas ja voi viivähtää ilman hoppua. Susanna valmistaa mutkatonta ruokaa, mutta liharaaka-aineen suhteen hän on tinkimätön. Pihvinaudasta valmistettu pihvi tai paisti on Susannan ruokabravuuri. Kastikkeita hän ei juuri valmista, sillä hyvän lihan makua ei Susannan mukaan kannata peittää. Paistit hän peittelee pekonilla – siten paisti pysyy maittavan mehukkaana.

Sanna työskentelee brändijohtajana. Hän on ylpeä siitä, että on töissä suomalaisessa yrityksessä, jossa koko ruokaketju on suomalaisten käsissä. Sanna työskentelee brändijohtajana. Hän on ylpeä siitä, että on töissä suomalaisessa yrityksessä, jossa koko ruokaketju on suomalaisten käsissä. Koska ruoka on myös terveyden ja hyvinvoinnin lähde, tehdyllä työllä on merkitystä kaikille suomalaisille. Sanna on intohimoinen käsitöiden harrastaja (kutominen, virkkaus, korujen tekeminen, tilkkutyöt) ja lukija, jolla on useampi kirja ja käsityö pöydällä samaan aikaan. Sanna nauttii hyvän ruoan ja seuran yhdistelmästä. Hänen oma ruokabravuurinsa on pitkään uunissa hautunut naudanliha sipulien ja kenties punaviinin kera.

Sanna HSanna H työskentelee rekrytointipäällikkönä. Hän on ylpeä saadessaan tehdä töitä kansainvälisessä yrityksessä, jolla on pitkä historia ja jonka tuotteet ovat näkyvässä osassa suomalaisten ruokahetkissä. Sanna nauttii Atrian välittömästä työilmapiiristä. Parasta työssä ovat ihmiset – atrialaiset ja Atriasta työnantajana kiinnostuneet. Vapaa-aikansa Sanna viettää mieluiten oman perheen kesken. Urheilu ja matkustelu virkistävät mieltä. Kotona Sanna vastaa siitä, mitä perheen ruokahetkissä on tarjolla ja arkena ruokalistalla on helppoja, nopeita ruokia, joista lapsetkin tykkäävät.

Atria Eeva

Eeva työskentelee Atrian vastuullisuuspäällikkönä. Häntä motivoi työ suomalaisen ruoantuotannon puolesta – sen parempaa ei hänen mielestään voisi olla. Työkaverit ja ihmisten kanssa työskentely tuovat lisäiloa muutenkin mielekkääseen työhön. Ulkoilu on Eevan rakas harrastus. Hän paineleekin ovesta ulos säällä kuin säällä, sillä luonnossa liikkuminen muuttaa huononkin päivän aina lopulta hyväksi. Lisäksi Eeva terävöittää aivojaan silloin tällöin korttimuistipelin parissa. Siinä hän onkin aika haka! Juhlan aikaan Eeva kokkailee mieluusti ranskalaisen keittiön herkkuja suomalaisella twistillä. Ei mitään liian hienoa, mutta klassisia makuja kuten sienikeittoja, risottoja ja uuniruokia. Arkena hänen bravuurinsa on pikaisesti, yleensä edellisen päivän tähteistä, kasattu ja tuunattu wokki tai risotto.
MarianneMarianne on Atria-konsernin riskipäällikkö, joka hoitaa työkseen riskienhallintaa sekä vakuutus- ja korvausasioita. Marianne on ylpeä työnantajastaan, joka on merkittävä toimija koko suomalaisessa elintarvikeketjussa, pellolta pöytään. Monimutkaisen ja alati muuttuvan riskienhallinnan hallitseva Marianne haluaisi kehittyä edelleen erityisesti jatkuvuussuunnittelussa, koska se tulee olemaan yhä tärkeämpää riskienhallinnan alalla. Vaativan työn vastapainoksi hän lähtee talvisin reissun päälle ja kesäisin hän rentoutuu mökkeilemällä. Hyvä ruoka ilahduttaa aina, ja viimeisin innostus on venäläisklassikko blinit. Parasta ruoanlaitossa kuitenkin on, kun Marianne saa kiittävää palautetta perheen kolmevuotiaalta: ”Äiti, tää sun tekemä ruoka on tosi hyvää”.

Hanne on Atrian viestintä- ja IR-päällikkö. Hänestä on hienoa olla mukana Atrialaisten huippuammattilaisten joukossa. Hannea motivoi tunne siitä, että hän tekee tärkeää työtä ja voi omalla työpanoksellaan kehittää Atriaa paremmaksi. Erityisen hyvä Hanne on siinä, että hän osaa hakea tietoa ja malleja uuden oppimiseen. Mutta yhdestä asiasta hän ei ole kovin innostunut: ruoanlaitosta. Se nolottaa häntä hieman, koska Atria on ennen kaikkea ruokatalo. Ruoanlaiton sijaan Hanne rentoutuukin pyöräillen, juoksemalla tai hiihtämällä. Hänet löytää usein myös maatalonsa piha-askareista tai painikatsomosta omaa poikaa kannustamasta. Hannen elämän suola on onnelliset hetket arjen keskellä: perhe, ystävät ja yhdessä oleminen.

Tomi on Atria Mestari eli ruoanvalmistuksen saloihin opastava ruoka-alan ammattilainen. Hänestä on hienoa olla mukana Suomen johtavan lihatalon kehityksessä ja eteenpäin viemisessä. Tulevaisuuteen katsova Tomi pysyttelee mukana alan uusissa tuulissa niin teollisuudessa kuin ravintolapuolellakin. Kädentaidoistaan hän aikoo seuraavaksi kehittää ruhon paloittelun osaamistaan – vaikka pysyy se veitsi kädessä jo ennestään. Häntä ilahduttaa musta huumori, hyvä seura sekä maukas, kiireettömästi nautittu ateria. Vieraansa Tomi saa huokailemaan ihastuksesta tarjoilemalla hitaasti kypsennettyä, Heston Blumenthalin reseptin mukaan valmistettua kokonaista broileria.

Jaa