Oikeanlainen pakkaus ratkaisee monta ongelmaa

02.9.2014
Laatu Pakkaus

Mielestäni maailman kaikkeuden kaikkein parhaimmat pakkaukset ovat vaimoni ja lapseni. Sen jälkeen tulevat Atrian uusi, keväällä kauppoihin ilmestynyt, leivänpäällisrasia sekä jo pidemmän elinkaaren nähnyt Atria Kuoreton Nakki -pakkaus. Okei, vaimo ja lapset joskus avautuvat liian helposti, mutta samalla toivon etteivät he sulkeutuisikaan liikaa. Elintarvikepakkauksiltakin usein odotetaan sopivaa avautuvuutta ja sulkeutuvuutta.  Paneudutaan tässä tekstissä nyt kuitenkin näihin kahteen työni ja Atrian kannalta tärkeään pakkaukseen.

Yksi asia yhdistää näitä kahta elintarvikepakkausta. Mikä? Se, että molemmat ratkaisevat kuluttajan ongelmia. Kun Kuoreton Nakki -suojakaasupakkaus aikanaan lanseerattiin ei kuluttajan enää tarvinnut sotkea käsiään vakuumipaketin irtonesteeseen. (Huonoa pakkausta eivät muuten kilpailijatkaan kopioi.)

Samalla saatiin myös pakkaukseen uudelleensuljettavuus ensimmäisenä Suomessa tässä tuoteryhmässä. Mikä parasta, pakkaus saatiin myös pidettyä todella kustannustehokkaana. Logistinen tehokkuus ei kärsinyt, vaikka yleensä näin käy siirryttäessä vakuumipaketista kaasupakkaukseen.

Atrian uudessa leivänpäällisrasiassa tärkeimmät piirteet ovat puolestaan sen muoto ja helppo avattavuus. Saipa rasia juuri lihastautiliitolta kunniamaininnankin, koska se on niin käteväkäyttöinen. Myös pakkauksen uudelleensuljettavuutta saatiin parannettua huomattavasti verrattuna edeltäjäänsä.

Miten tähän päästiin? Innovatiivisella, luovalla muotoilulla, luonnollisestikin. Arvatkaa hirvittikö Atrian insinööriä, kun näimme ensimmäisiä ehdotuksia pakkauksen uudesta muodosta! Näin jo silmissäni kaikki uudenlaisen muodon luomat vaikeudet tuotantolinjalla…

Mikä sitten ratkaisi onnistumisen?

 

 

  • Se, että myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset eivät antaneet muodolle periksi. He näkivät uuden muodon potentiaalin.

 

 

  • Se, että heti alussa suunnitteluun otettiin mukaan pakkauskoneen valmistaja sekä pakkausmateriaalin toimittaja.

 

 

  • Seuraavaksi luotiin onnistumisen usko tuotannon ja pakkauskehityksen insinööreihin (vaikka meillä kieltämättä olikin pieni kylmä hiki otsalla siihen asti, kunnes nappia painettiin).

 

 

  • Viimeisen silauksen onnistumiselle antoi atrialainen, laadukas projektinhallinta – ensin suunniteltiin hyvin sitten toteutettiin asiantuntemuksella.

 

Mielestäni pääsimme tämän uuden sukupolven leikkelepakkauksen kohdalla upealla joukkuehengellä hienosti maaliin. Toivottavasti pakkaus miellyttää myös teitä muita!

Nyt jos koskaan Suomi kaipaa uudenlaisia innovaatioita. Aluksi tyhmältäkin tuntuva idea saattaakin olla avain todelliseen menestykseen. Jos siis haluat jakaa pakkausideasi, laita ihmeessä viestiä tulemaan meille Atrian suuntaan! :)

Jaa