Lisätietoa koulutuksesta

Atria 100 Nuorta Kokkia

Lisätietoa koulutuksesta

Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelma antaa nuorille ruoka-alasta kokonaisvaltaista ja innostavaa tietoa, jonka avulla he voivat löytää aineksia oman uransa ja osaamisensa kehittämiseen. Ruoka-alalla menestyneiden ammattilaisten luennot ovat olleet koulutusohjelman yksi keskeinen anti verkostoitumismahdollisuuksien lisäksi. Yhtenä tavoitteena on löytää ne nuoret tekijät, jotka aidosti näkevät tulevaisuutensa ruoan ja ruokaelämysten parissa ja jotka kokevat ruoan intohimokseen.

Koulutusohjelma koostuu kolmesta workshopista. Ensimmäisen workshopin teemana on liikeidea. Toisen workshopin aiheena on tuote ja tuotekehitys. Kolmannessa keskitytään kurssilaisiin itseensä ja heidän henkilökohtaisten ominaisuuksiensa kehittämiseen. Kurssin johtajana toimii keittiömestari, opettaja ja monista ruokaohjelmista tuttu Aki Wahlman. Rehtorina toimii Atrian keittiömestari Janne Tirkkonen. Koulutusohjelma on osallistujalle maksuton.

Koulutukseen haetaan 18-25-vuotiaita nuoria ruoka-alan ammattilaisia. Odotamme hakijoilta vähintään kahden vuoden työkokemusta alalta. Voit olla kokki, tarjoilija, leipuri, kylmäkkö, liha- ja kalatiskin työntekijä - arvostamme kaikkia ruoka-alan ammattilaisia. Tärkeintä on into ruokaa ja ruoka-alaa kohtaan sekä halu kehittyä ja oppia alan huipuilta. Kurssilaiset verkostoituvat ja oppivat myös toisiltaan.

Koulutusohjelman kouluttajat ja puhujat edustavat alansa huippua. Nuorille ruoka-alan ammattilaisille avautuu mahdollisuus kuulla heidän uratarinansa ja kysyä neuvoa omalle polulleen. Koulutusohjelmassa puhutaan laajasti ruoka-alasta ja sitä esittelemässä ovat alan ammattilaiset. Viime vuosina luennoitsijoina ovat toimineet mm. Alex Nurmi, Harri Syrjänen, Kim Heiniö, Tommi Tuominen, Nina Koiranen, Pekka Terävä, Sami Tallberg, Henri Alen, Mika Roito, Matti Santala, Kasperi Saari ja Johanna Catani. Löydät muut aikaisempien vuosien puhujat täältä.

Vuoden 2016 kurssilaisten haku on päättynyt.

Esittelyssä koulutusohjelman johtaja ja rehtori:

Aki Wahlman

Aki Wahlman, koulutusohjelman johtaja

Kotipaikka: Turku

Opinnot: kokki, keittiömestari, opettajakoulutus, kasvatustieteen opinnot

Työkokemus: kokki, vuoromestari, keittiömestari, keittiöpäällikkö, tv-kokki, elintarviketeollisuden konseptitoimiston Foody Allen omistaja, ruokatuotannon lehtori, keittiömestarikoulutuksen vastuuopettaja

Perhe: vaimo ja 18 ja 21-vuotiaat lapset

Lempiruoka: hitaasti haudutettu linnapaisti ja perunapuretta

Harrastukset: veneily, mökkeily, sulkapallo, jatkuva nälkä ja jano

Janne Tirkkonen

Janne Tirkkonen, koulutusohjelman rehtori

Kotipaikka: Tuusula

Opinnot: kokki, keittiömestari, johtamisen erikoisammattitutkinto, Atria tuotekehitysasiantuntija
Työkokemus: Elannon Ravintolat: kokki 6 v. Hotelli Haaga: kokki 4 v. Sodexo: vuoropäällikkö, keittiömestari, keittiöpäällikkö 5 v. Metos: keittiöpäällikkö, kehityspäällikkö 7 v. Atria: kehityspäällikkö 5,5 vuotta jatkuu

Perhe: vaimo, tytär 22 v., poika 11 v.

Lempiruoka: hiiligrillissä kypsennetty dry aged pihvinaudan Rib Eye Steak

Harrastukset: jääkiekko, sulkapallo, salibandy, veneily

Ensimmäinen Atria 100 Nuorta Kokkia -kurssi järjestettiin v. 2003 Atrian 100-vuotisjuhlan kunniaksi ja sitä on järjestetty siitä lähtien. Vuonna 2008 keskityttiin alumnitoiminnan kehittämiseen. Keväällä 2005 Suomen Gastronomien Seura myönsi Atrian 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmalle kunniamaininnan ansioistaan suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Vuonna 2012 vietettiin koulutusohjelman 10. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin Atria 100 Nuorta Kokkia Studia Generalia, jossa keskusteltiin ruoka-alan tämänhetkisestä tilasta ja tutkittiin tulevaisuuden ruokatrendejä.