Lisätietoja koulutusohjelmasta

Lisätietoja koulutusohjelmasta

Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelma antaa nuorille ruoka-alan ammattilaisille kokonaisvaltaista ja innostavaa tietoa, jolla kehittää omaa uraa ja osaamistaan. Koulutusohjelman yhtenä tavoitteena on kerätä yhteen juuri ne nuoret tekijät, jotka aidosti näkevät tulevaisuutensa ruoan ja ruokaelämysten parissa ja jotka kokevat ruoan intohimokseen. Kurssilaiset verkostoituvat ja oppivat myös toisiltaan.

Koulutusohjelman kouluttajat ja puhujat edustavat alansa huippua. Nuorille ruoka-alan ammattilaisille avautuu mahdollisuus kuulla heidän uratarinansa ja kysyä neuvoja omalle polulleen. Koulutusohjelmassa puhutaan laajasti ruoka-alasta ja sitä esittelemässä ovat alan ammattilaiset. Viime vuosina luennoitsijoina ovat toimineet mm. Alex Nurmi, Henri Alén, Harri Syrjänen, Kim Heiniö, Tommi Tuominen, Nina Koiranen, Pekka Terävä, Sami Tallberg, Mika Roito, Matti Santala, Kasperi Saari ja Johanna Catani. Löydät muut aikaisempien vuosien puhujat täältä.

Koulutusohjelma koostuu kolmesta workshopista. Ensimmäisen workshopin teemana on liikeidea. Toisen workshopin aiheena on tuote ja tuotekehitys. Kolmannessa keskitytään kurssilaisiin itseensä ja heidän henkilökohtaisten ominaisuuksiensa kehittämiseen. Kurssin johtajana toimii keittiömestari, opettaja ja monista ruokaohjelmista tuttu Aki Wahlman. Rehtorina toimii Atrian Sofia Saapunki.

Koulutukseen haetaan täysikäisiä, alle kolmekymppisiä ruoka-alan ammattilaisia. Toivomme hakijoilta vähintään kahden vuoden työkokemusta alalta. Voit olla kokki, tarjoilija, leipuri, kylmäkkö tai palvelutiskin työntekijä - arvostamme kaikkia ruoka-alan ammattilaisia. Tärkeintä on aito intohimo ruokaa ja ruoka-alaa kohtaan sekä halu kehittyä ja oppia alan huipuilta. Koulutusohjelma on osallistujille maksuton, sisältäen hotellimajoituksen ja ylläpidon.

Vuoden 2017 kurssilaisten haku käynnistyy tammikuussa.

Esittelyssä koulutusohjelman johtaja ja rehtori:

Aki Wahlman

Aki Wahlman, koulutusohjelman johtaja

Kotipaikka: Turku

Opinnot: Kokki, keittiömestari, opettajakoulutus ja  kasvatustieteen opinnot.

Työkokemus: Kokki, vuoromestari, keittiömestari, keittiöpäällikkö, tv-kokki, elintarviketeollisuden konseptitoimiston Foody Allen omistaja, ruokatuotannon lehtori ja keittiömestarikoulutuksen vastuuopettaja.

Perhe: Vaimo ja 19- ja 22-vuotiaat lapset.

Lempiruoka: Hitaasti haudutettu linnapaisti ja perunapure.

Harrastukset: Veneily, mökkeily, sulkapallo sekä jatkuva nälkä ja jano. 

 
Sofia Saapunki, koulutusohjelman rehtori

Kotipaikka: Helsinki

Opinnot: Ruoka- ja ravintolapalveluiden restonomi, liiketalouden tradenomi ja Atria 100 Nuorta Kokkia -alumni.

Työkokemus: Kokki, tarjoilija, barista, baarimikko ja rinneravintolatyöntekijä. Viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä viimeiset seitsemän vuotta

Lempiruoka: riippuu ajasta ja paikasta, mm. grillattu naudansydän

Harrastukset: Veneily, lumilautailu, syöminen ja juominen

 

Ensimmäinen Atria 100 Nuorta Kokkia -kurssi järjestettiin vuonna 2003 Atrian 100-vuotisjuhlan kunniaksi ja sitä on järjestetty siitä lähtien. Keväällä 2005 Suomen Gastronomien Seura myönsi Atrian 100 Nuorta Kokkia -koulutusohjelmalle kunniamaininnan ansioista suomalaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Vuonna 2012 vietettiin koulutusohjelman 10. juhlavuotta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin Atria 100 Nuorta Kokkia Studia Generalia, jossa keskusteltiin ruoka-alan tämänhetkisestä tilasta ja tutkittiin tulevaisuuden ruokatrendejä.